Goldrush-epleinformasjon - Lær hvordan du dyrker gullrush-epletrær

Innholdsfortegnelse:

Goldrush-epleinformasjon - Lær hvordan du dyrker gullrush-epletrær
Goldrush-epleinformasjon - Lær hvordan du dyrker gullrush-epletrær

Video: Goldrush-epleinformasjon - Lær hvordan du dyrker gullrush-epletrær

Video: Goldrush-epleinformasjon - Lær hvordan du dyrker gullrush-epletrær
Video: Gold Rush Apples | Bite Size 2024, Kan
Anonim

Gullrush-epler er kjent for sin intense søte smak, behagelige gule farge og motstandsdyktighet mot sykdom. De er en relativt ny variant, men de er verdt oppmerksomhet. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker Goldrush-epler, og tips for å plante Goldrush-epletrær i hjemmehagen eller frukthagen din.

Goldrush Apple-informasjon

Hvor kommer Goldrush-epletrærne fra? En Goldrush eplefrøplante ble plantet for aller første gang i 1974 som en krysning mellom Golden Delicious og Co-op 17 varianter. I 1994 ble det resulterende eplet utgitt av Purdue, Rutgers og Illinois (PRI) epleforedlingsprogram.

Eplene i seg selv er relativt store (6-7 cm i diameter), faste og sprø. Frukten er grønn til gul med en og annen rød rødme ved plukking, men den blir dypere til et behagelig gull ved lagring. Faktisk er Goldrush-epler utmerket for vinterlagring. De vises veldig sent i vekstsesongen, og kan holde seg lett i tre og opptil syv måneder etter at de er høstet.

De får faktisk en bedre farge og smak etter flere måneder av treet. Smaken som ved høsting kan beskrives som krydretog noe syrlig, mykere og dypere til å bli eksepsjonelt søt.

Goldrush Apple Care

Å dyrke Goldrush-epler er givende, ettersom trærne er motstandsdyktige mot epleskurv, meldugg og brannsyke, som mange andre epletrær er utsatt for.

Gullrush-epletrær er naturlig toårige produsenter, noe som betyr at de vil produsere en stor avling med frukt annethvert år. Ved å tynne frukten tidlig i vekstsesongen bør du imidlertid kunne få treet til å produsere godt årlig.

Trærne er selvsterile og kan ikke bestøve seg selv, så det er nødvendig å ha andre eplesorter i nærheten for krysspollinering for å sikre god fruktsetting. Noen gode pollineringsmidler for Goldrush-epletrær inkluderer Gala, Golden Delicious og Enterprise.

Anbefalt: