Pindo Palm Vinterpleie: Lær om kuldebeskyttelse for en Pindo Palm

Innholdsfortegnelse:

Pindo Palm Vinterpleie: Lær om kuldebeskyttelse for en Pindo Palm
Pindo Palm Vinterpleie: Lær om kuldebeskyttelse for en Pindo Palm

Video: Pindo Palm Vinterpleie: Lær om kuldebeskyttelse for en Pindo Palm

Video: Pindo Palm Vinterpleie: Lær om kuldebeskyttelse for en Pindo Palm
Video: The best Palm for winter protection in a freezing cold climate 2024, Kan
Anonim

Hvis du tror en pindopalme bare passer for solfylte subtropiske omgivelser, tenk om igjen. Du kan bo der vinteren betyr minusgrader og fortsatt være i stand til å vokse en. Det er mulig for dem å overleve i din del av verden, men bare med riktig vinterbeskyttelse. For pindopalmer er det en pågående prosess.

Kan Pindo-palmer vokse utendørs om vinteren?

Hvordan bestemmes pindopalmens kuldeherdighet? Den er basert på USDA-plantehardhetssonekartet og indikerer den laveste vintertemperaturen en ubeskyttet plante kan overleve. For pindopalmer er det magiske tallet 15°F. (-9,4°C.) – gjennomsnittlig vinterlav i sone 8b.

Det betyr at de er fine i solbeltet, men kan pindopalmer vokse utendørs om vinteren andre steder? Ja, de kan til og med overleve utendørs ned til USDA hardførhetssone 5 – hvor temperaturen faller til -20°F. (-29°C.), men bare med mye TLC!

Boosting Pindo Palm Cold Hardiness

Veien du gir pindo-palmen din fra vår til høst gjør en enorm forskjell i evnen til å overleve om vinteren. For maksimal kuldetoleranse, vann de øverste 18 tommer (46 cm.) av jord rundt bunnen to ganger i måneden under tørkingperioder. Sakte, dyp vanning er best.

Fra vår til høst, gjødsle håndflaten hver tredje måned med 225 g av en 8-2-12-gjødsel forsterket med mikronæringsstoffer. Påfør 225 g gjødsel for hver tomme av stammens diameter.

Når regnet er på vei og etter at det er slutt, spray bladene, stammen og kronen med et kobberbasert soppdreper. Å gjøre dette bidrar til å beskytte en kaldstresset pindopalme mot soppsykdom.

Pindo Palm Winter Care

Så snart meldingen tilsier sterk kulde, spray pindo-bladene og kronen med et anti-tørkemiddel. Den tørker til en fleksibel, vanntett film som minimerer vanntap om vinteren. Bind deretter tilbake bladene med kraftig hagegarn og pakk dem inn i burlap festet med gaffatape.

Pakk bagasjerommet inn i stivelse, dekk sveket med bobleplast og fest begge lagene med kraftig gaffatape. Til slutt trenger du en stige for å pakke inn håndflaten for vinteren. Når den er ferdig utvokst, kan du til og med trenge profesjonell hjelp.

Til slutt, plass fire 3- til 4-fots (0,9 til 1,2 m.) staker i hjørneposisjoner 3 fot (0,91 m.) fra stammen. Stift hønsenetting til stakene for å lage et bur med åpen topp. Fyll buret med halm, tørkede blader eller annen naturlig mulch, men hold den fra å berøre håndflaten. Den midlertidige isolasjonen gir røttene og stammen ekstra beskyttelse ved harde fryser. Kyllingeturen holder den på plass.

Anbefalt: