Vinteriserende Liriope-planter – Lær om lilyturf-vinterpleie

Innholdsfortegnelse:

Vinteriserende Liriope-planter – Lær om lilyturf-vinterpleie
Vinteriserende Liriope-planter – Lær om lilyturf-vinterpleie

Video: Vinteriserende Liriope-planter – Lær om lilyturf-vinterpleie

Video: Vinteriserende Liriope-planter – Lær om lilyturf-vinterpleie
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, April
Anonim

For mange huseiere kan prosessen med å planlegge og plante blomsterbed føles skremmende. Å velge hvilke blomster som skal plantes kan være spesielt vanskelig når du står overfor problemer som skygge, tung eller sandholdig jord og bratte bakker. Noen svært tilpasningsdyktige planter er imidlertid i stand til å trives selv under de mest ugunstige forholdene. Liriope, for eksempel, er både lettstelt og egnet for et bredt spekter av veksthabitater.

Liriope er også kjent som lilyturf og noen ganger apegress, og er en visuelt tiltalende og pålitelig prydplante for hjemmelandskap, blomsterkanter og masseplantinger. Med et gresslignende utseende produserer lilyturfplanter en overflod av korte hvite til lavendelblomster. Når blomstringen er fullført, fjernes de brukte blomstene og det livlige eviggrønne løvet fortsetter å vokse utover høsten.

Lilyturf Winter Care

Når det kommer til lilyturf, er kuldetoleranse et viktig aspekt. Selv om den er eviggrønn, vil liriope om vinteren naturlig gå inn i et stadium av dvale der veksten av planteløvet opphører.

For de beste resultatene må huseiere begynne prosessen med å vinterføre liriope-planter.

Dette burde begynnesent i vintervekstsesongen, før den nye veksten av planten har kommet i gang igjen om våren. For å opprettholde lilyturfplanter kan dyrkere ganske enkelt fjerne plantens løvverk til bakken. Når du gjør det, pass på at du ikke skader kronen på planten, da dette kan forstyrre veksten av løvverk om våren. Som alltid, sørg for å bruke hagehansker og lange ermer når du utfører plantevedlikehold for å unngå allergiske reaksjoner eller hudirritasjon.

Når plantene er trimmet tilbake, sørg for å rydde opp og fjerne det døde løvet fra hagen for å forhindre sykdom blant plantingene. Selv om det er mulig å beskjære plantene senere i vekstsesongen, kan det påvirke plantene negativt eller forårsake uregelmessige eller lite attraktive vekstmønstre.

Senvinter og tidlig vår er også gode tider for å grave og dele liljetorvplanter. For å gjøre det, graver du planten og deler den med en skarp hagesaks eller en spade. Plant de delte klumpene på ønsket sted ved å grave et hull som er minst dobbelt så bredt og dypt som plantens rotklump.

Vann plantene godt til ny vekst har gjenopptatt om våren og liriope-planter har etablert seg.

Med riktig stell gir disse plantene dyrkere pålitelig farge og tekstur i prydplanter gjennom hele vekstsesongen.

Anbefalt: