Tomat 'Arkansas Traveler' Info: What Is An Arkansas Traveler Tomato

Innholdsfortegnelse:

Tomat 'Arkansas Traveler' Info: What Is An Arkansas Traveler Tomato
Tomat 'Arkansas Traveler' Info: What Is An Arkansas Traveler Tomato

Video: Tomat 'Arkansas Traveler' Info: What Is An Arkansas Traveler Tomato

Video: Tomat 'Arkansas Traveler' Info: What Is An Arkansas Traveler Tomato
Video: Arkansas Traveler Heirloom Tomato 2024, Kan
Anonim

Tomater kommer i alle former og størrelser og, viktigere, økende krav. Mens noen gartnere trenger en raskt voksende tomat å presse inn i løpet av de korte somrene, har andre alltid øye for varianter som tåler varmen og varer så lenge som mulig inn i de mest brennende dødelige sommermånedene.

For de av oss i den andre leiren, er en tomat som kan passe regningen Arkansas Traveler, en god tørke- og varmebestandig variant med en behagelig farge og en mild smak. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker Arkansas Traveller-tomater i hjemmehagen.

Om Arkansas reisende tomatplanter

Hva er en Arkansas Traveler-tomat? Som navnet antyder, kommer denne tomaten fra staten Arkansas, hvor den ble avlet ved University of Arkansas av Joe McFerran fra hagebruksavdelingen. Han ga ut tomaten til publikum i 1971 under navnet "Traveler." Det var ikke før senere at den fikk navnet på hjemstaten sin.

Tomaten "Arkansas Traveler" produserer høykvalitets, små til middels frukter som, som så mange varianter fra denne staten, har en behagelig rosa farge. Fruktene har en veldig mildsmak, noe som gjør dem til et godt valg for å skjære i salater og for å overbevise barn som hevder at de ikke liker smaken av ferske tomater.

Arkansas Traveler Care

Arkansas Traveller tomatplanter er avlet med varme i tankene, og de tåler de varme somrene i det amerikanske sørlandet. Der andre varianter visner, fortsetter disse plantene å produsere selv i tider med tørke og høye temperaturer.

Fruktene er svært motstandsdyktige mot sprekker og sp altninger. Vinrankene er ubestemte og har en tendens til å bli omtrent 1,5 meter lange, noe som betyr at de må stakes. De har god sykdomsresistens og når vanligvis modenhet innen 70 til 80 dager.

Anbefalt: