Hagearbeid med klimaendringer – Slik oppdager du klimaendringer i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hagearbeid med klimaendringer – Slik oppdager du klimaendringer i hagen
Hagearbeid med klimaendringer – Slik oppdager du klimaendringer i hagen

Video: Hagearbeid med klimaendringer – Slik oppdager du klimaendringer i hagen

Video: Hagearbeid med klimaendringer – Slik oppdager du klimaendringer i hagen
Video: How Climate Change Impacts Gardening 2024, April
Anonim

Klimaendringer er veldig mye i nyhetene i disse dager. Men du kan også håndtere endringer i hagen til ditt eget hjem, endringer som er et resultat av det endrede globale klimaet. Les videre for informasjon om hagearbeid med klimaendringer.

påvirker klimaendringer hager?

Påvirker klimaendringer hager? Det gjør det, og det er viktig å lære hvordan du oppdager klimaendringer i hagen, slik at du kan iverksette tiltak for å hjelpe plantene dine med å tilpasse seg. Det er lett å anta at klimaendringene skjer et sted langt unna. Men sannheten er at det skjer over alt, selv i hagen din.

Slik oppdager du klimaendringer i hagen

Værendringene forårsaket av klimaendringer forårsaker forstyrrelser i naturens normer, selv i hagen din. Før du kan begynne å håndtere endringer i hagen som følge av klimaendringer, må du lære å identifisere problemene. Men hvordan oppdage klimaendringer i hagen? Det er ikke lett, siden klimaendringene ser annerledes ut i forskjellige regioner.

Når verdens klima endres, vil planter prøve å tilpasse seg den nye normalen. Det kan bety at planter i varme områder blomstrer tidlig og blir offer for frost. Ellerplanter, som epletrær, som krever bestemte timer for å få frukt, kan utsette blomstringen.

Det kan også signalisere pollinatorproblemer, siden insektene og fuglene som bestøver en plantes blomster kan komme til feil tid. Dette kan være et enda større problem for arter som trenger å kryssbestøve. Blomstringstidene til de to artene kan ikke lenger være samtidige, og pollinatorene er kanskje ikke tilstede.

Du kan også legge merke til andre klimaendringer i hagen. Som typen og mengden nedbør i ditt område. Noen områder får mer regn enn vanlig, mens andre får mindre. I den nordøstlige delen av USA, for eksempel, ser gartnere mer regn. Og det faller i korte, harde regnskyll med perioder med tørt vær innimellom.

Denne værmønsterendringen resulterer i avrenning av matjord under regn og komprimert jord. Det kan bli etterfulgt av korte perioder med tørke. I andre deler av landet faller det mindre nedbør, noe som fører til at statene forventer økende tørke.

Hagearbeid med klimaendringer

Hvor enn du befinner deg, må du sannsynligvis begynne å håndtere endringer i hagen. Du kan ikke stoppe klimaendringene på egenhånd, men du kan redusere ditt eget karbonavtrykk og også hjelpe plantene dine med å overleve under det nye værmønsteret.

For det første kan du redusere vannforbruket i hagen din. Dette er veldig viktig i varmt, tørt vær. Nøkkelordene her er mulch for å holde på fuktigheten, regntønner for å fange opp vann og dryppvanning for å få vannet akkurat der du trenger det.

En annen metode for å begynne å håndtere endringer i hagen er å øke komposteringsarbeidet. Du kan legge kjøkken- og hageavfall i komposthaugen. Bare det å komponere dette avfallet reduserer karbonforurensningen din, spesielt potent drivhusgass metan. I tillegg kan kompost brukes i stedet for kjemisk gjødsel for å berike jorda.

Å plante trær er en annen måte å hjelpe hagearbeid med klimaendringer. Trær absorberer karbonforurensning (CO2) fra atmosfæren, noe som er til fordel for alle. Skyggetrær hjelper hjemmet ditt avkjøles om sommeren uten klimaanlegg.

Anbefalt: