What Is A Madame Galen Vine – Growing A Madame Galen Trumpet Creeper

Innholdsfortegnelse:

What Is A Madame Galen Vine – Growing A Madame Galen Trumpet Creeper
What Is A Madame Galen Vine – Growing A Madame Galen Trumpet Creeper

Video: What Is A Madame Galen Vine – Growing A Madame Galen Trumpet Creeper

Video: What Is A Madame Galen Vine – Growing A Madame Galen Trumpet Creeper
Video: Madame Galen trumpet vine 2024, Kan
Anonim

En av de mer robuste og kraftige blomstrende vinstokkene som er tilgjengelig, er Madam Galen trompetkryper. Hva er en Madame Galen-ranke? Dette medlemmet av Campsis-familien produserer enorme blomster på snoede, treaktige stilker. Trelliser, gjerder, arbors og til og med gamle skur er utmerkede steder for å dyrke en Madame Galen. Ytterligere informasjon vil hjelpe deg med å avgjøre om denne planten er riktig for deg.

Madame Galen Plant Info

Hvis du trenger en plante som både vil være vakker og likevel ikke trenger mye vedlikehold, prøv å dyrke en Madame Galen. Denne nydelige trompetvinslektningen kan vokse opp til 25 fot (8 m.) i lengde og klatrer ved hjelp av luftrøtter. På bare et par sesonger kan ethvert øyesår i landskapet ditt forvandles med blondeblader og lyse farger. Best av alt, Madame Galen trenger ingen spesiell pleie og kun minim alt vedlikehold.

Madame Galen trompetranker er en krysning mellom amerikanske og kinesiske trompetranker. Campsis tagliabuana skylder slektsnavnet sitt til det greske 'kampe', som betyr buet, og refererer til den prangende støvdrageren til blomstene. Artsnavnet er et nikk til Tagliabue-brødrene, italienske planteskolemenn som først utviklet planten.

Løvverket er ekstremt attraktivt, skinnende grønt og opptil 38 cm langt med 7 til 11 brosjyrer. Stilkene er treaktige og snor seg rundt seg for å hjelpe til med å støtte vintreet. Det er imidlertid blomstene som skiller seg ut. De er 8 cm i diameter, lakserøde til oransjerøde med gule struper. Vintreet vil blomstre hele sommeren og er attraktivt for bier, sommerfugler og kolibrier.

Growing Madame Galen Trumpet Creeper

Dette er en veldig tolerant plante og trives i enten full sol eller halvskygge. Madame Galen har potensial til å bli invasiv i enkelte soner, så vær forsiktig og hold øye med denne frodige dyrkeren. Den har kapasitet til å såe seg selv og produserer rikelige suckers.

Uansett hvilken struktur den vil vokse på må være ganske sterk, siden en moden vinranke utvikler mange tunge trestilker. Vintreet egner seg også utmerket som bunndekke over steiner eller hauger med stein eller stubber som må skjules.

Madame Galen trompet vinstokker som et varmt, tørt område en gang etablert.

Care of Madame Galen

Campsis har få insekt- eller skadedyrproblemer. Hold unge vinstokker fuktige når de etablerer seg og hjelp dem litt når de klatrer i starten. Det største problemet er potensialet for å spre seg til områder der det ikke er ønsket.

Beskjæring er nødvendig for at planten ikke skal gå ut av hånden. Campsis-blomster vokser ved ny vekst, så beskjær sent på vinteren til tidlig på våren før nye skudd dukker opp. Kutt vinstokkene tilbake til tre til fire knopper for å oppmuntre til en mer kompakt plante.

Anbefalt: