Echeveria ‘Chroma’-info – tips for dyrking av Chroma Echeveria-sukkulenter

Innholdsfortegnelse:

Echeveria ‘Chroma’-info – tips for dyrking av Chroma Echeveria-sukkulenter
Echeveria ‘Chroma’-info – tips for dyrking av Chroma Echeveria-sukkulenter

Video: Echeveria ‘Chroma’-info – tips for dyrking av Chroma Echeveria-sukkulenter

Video: Echeveria ‘Chroma’-info – tips for dyrking av Chroma Echeveria-sukkulenter
Video: Echeveria Imbricata Succulent Propagation w/ care tips 2024, Kan
Anonim

Det er en populær og hensynsfull idé å gi bryllupsgjester en liten takk for oppmøtet deres. En av de hotteste gaveideene i det siste har vært en liten potte-sukkulent. De ideelle sukkulentene for dette formålet er Chroma echeveria-planter. Det kan til og med være fint å inkludere et lite kort med en beskrivelse av hva en Echeveria "Chroma" er, dyrking av Chroma echeveria og saftig pleie som gjestene kan ta med seg hjem.

Hva er Echeveria ‘Chroma’?

Chroma echeveria-planter er hybridsukkulenter laget i California. De består av en liten rosett på opptil 8 cm i diameter, noe som gjør dem til den perfekte størrelsen for en take-away-gave. Deres diminutive størrelse er ikke deres eneste salgsargument; de har også nydelig skinnende, dyp rosa til rødbrun løvverk som kan komplementere brudefestens farger.

Echeveria ‘Chroma’ Info

Fra Crassulaceae-familien er Chroma-sukkulenter bare kuldebestandige til 20 til 30 grader F. (-7 til -1 C.), noe som betyr at de med hell kan dyrkes i USDA-sonene 9 til 11 utenfor. Alle andre soner bør dyrke Chroma som en potteplante.

Moderplanten, Echeveria, er blant en avden mest fargerike av sukkulentene. Den kan bli ganske stor med tykke, lyst fargede blader. Echeveria kommer fra Mexico og Mellom-Amerika og blomstrer med gule, oransje, røde eller rosa klokkeformede blomster på lange stilker.

Chroma Succulent Care

Sukkulenter er enkle å dyrke så lenge du ikke overvanner dem. Husk at sukkulenter holder vann i sine tykke kjøttfulle blader. Ikke vann dem før jorden er tørr å ta på. Overvanning kan føre til råte på både blader og røtter.

Når du dyrker Chroma echeveria, bruk en saftig/kaktus-krukkejord som er porøs og godt drenerende. Pass på at beholderen har tilstrekkelige dreneringshull. Plasser sukkulenten i et område med mye lys.

Når de nedre bladene dør tilbake, sørg for å fjerne dem, da de kan være tilfluktssteder for skadedyr som melbugs.

Når planten vokser ut av potten, la jorden tørke ut og fjern deretter sukkulenten forsiktig. Fjern eventuelle råtne eller døde røtter og blader. Behandle eventuelle kutt med et soppdreper. Deretter ompotter Chroma i en større potte, og spre røttene utover mens du fyller med jord. La sukkulenten holde seg tørr i omtrent en uke og akklimatisere seg, og vann den lett som vanlig.

Anbefalt: