Armenian Plum Facts: Is An Armenian Plum An Apricot

Innholdsfortegnelse:

Armenian Plum Facts: Is An Armenian Plum An Apricot
Armenian Plum Facts: Is An Armenian Plum An Apricot

Video: Armenian Plum Facts: Is An Armenian Plum An Apricot

Video: Armenian Plum Facts: Is An Armenian Plum An Apricot
Video: Apricot - Armenian Plum 2024, Kan
Anonim

Det armenske plommetreet er en art av slekten Prunus. Imidlertid er frukten k alt armensk plomme faktisk den mest dyrkede aprikosarten. Den armenske plommen (ofte k alt "aprikos") er den nasjonale frukten til Armenia og har blitt dyrket der i århundrer. Les videre for mer fakta om armenske plomme, inkludert "aprikos vs. armensk plomme".

Hva er en armensk plomme?

Hvis du leser deg opp på fakta om armenske plomme, lærer du noe forvirrende: at frukten faktisk går under det vanlige navnet "aprikos." Denne arten er også kjent som ansu-aprikos, sibirsk aprikos og tibetansk aprikos.

De forskjellige vanlige navnene vitner om tvetydigheten i opprinnelsen til denne frukten. Siden aprikosen ble mye dyrket i den forhistoriske verden, er dens opprinnelige habitat usikker. I moderne tid har de fleste trær som vokser i naturen rømt fra dyrking. Du finner bare rene bestander av trærne i Tibet.

Er en armensk plomme en aprikos?

Så, er en armensk plomme en aprikos? Faktisk, selv om frukttreet er i underslekten Prunophors innenfor slekten Prunus sammen med plommetreet, kjenner vi fruktene som aprikoser.

Siden plommer og aprikoser faller innenfor samme slektog underslekt, de kan krysses. Dette har blitt gjort i nyere tid. Mange sier at hybridene produserte aprium, plumcot og pluot, finere frukt enn noen av foreldrene.

Armenian Plomme Facts

Armenske plommer, bedre kjent som aprikoser, vokser på små trær som vanligvis holdes under 12 fot (3,5 m.) høye når de dyrkes. Greinene deres strekker seg inn i brede baldakiner.

Aprikosblomster ligner mye på blomstene av steinfrukter som fersken, plomme og kirsebær. Blomstene er hvite og vokser i klaser. Armenske plommetrær er selvfruktbare og krever ingen pollineringsmiddel. De pollineres hovedsakelig av honningbier.

Aprikostrær bærer ikke betydelige mengder frukt før tre til fem år etter planting. Frukten til de armenske plommetrærne er drupes, omtrent 1,5 til 2,5 tommer (4-6 cm.) brede. De er gule med rød rødme og har en jevn grop. Kjøttet er for det meste oransje.

Ifølge armenske plommefakta tar fruktene mellom tre og seks måneder å utvikle seg, men hovedinnhøstingen finner sted mellom 1. mai og 15. juli på steder som California.

Anbefalt: