Asymmetriske hageideer: Hvordan lage en asymmetrisk hage

Innholdsfortegnelse:

Asymmetriske hageideer: Hvordan lage en asymmetrisk hage
Asymmetriske hageideer: Hvordan lage en asymmetrisk hage

Video: Asymmetriske hageideer: Hvordan lage en asymmetrisk hage

Video: Asymmetriske hageideer: Hvordan lage en asymmetrisk hage
Video: Ананд Вайдья: выход за рамки недуализма 2024, Kan
Anonim

En tiltalende hage er en som er utformet i henhold til visse designprinsipper, og det finnes en rekke måter å oppnå ønsket effekt på. Hvis du foretrekker en mindre formell hage med et mer uformelt utseende, kan du være interessert i å lære om asymmetrisk landskapsarbeid. Mens hagedesign kan være veldig komplisert, kan det å forstå det grunnleggende om asymmetrisk hagedesign forenkle hele prosessen. Selv nykommere i hagen kan lære å lage en asymmetrisk hage.

Designing an Asymmetrical Garden

I enkle ord er et hagebed designet rundt et sentr alt punkt, som kan være et objekt som en plante, en inngangsdør, et tre eller en beholder. Sentralpunktet kan også være usett, eller imaginært. Du kan ha enten symmetriske eller asymmetriske hagedesignoppsett.

Et symmetrisk hagedesign er likt på begge sider av det sentrale punktet. For eksempel er en stor busk på den ene siden speilet av en nesten identisk busk på den andre siden. Disse er vanligvis det du tenker på når du diskuterer formelle hager.

Et asymmetrisk design er derimot fortsatt balansert rundt det sentrale referansepunktet, men på en måte at den ene siden skiller seg fra den andre. Tilfor eksempel kan en stor busk på den ene siden balanseres av tre mindre busker på den andre. For å gi balanse er den totale massen til de mindre buskene noe lik den større busken.

Hvordan lage en asymmetrisk hage

Asymmetriske hageideer florerer og er avhengige av den enkelte gartner, men alle deler de samme grunnleggende designprinsippene:

  • Blomsterbed: Bestem ditt sentrale referansepunkt. Plant et par høyere planter på den ene siden, og balanser dem deretter med lavere voksende bregner, hostaer eller bunndekker på den andre siden.
  • En hel hageplass: Fyll den ene siden av plassen med store skyggefulle trær, og sørg for balanse med masser av fargerike lavt voksende stauder og ettårige planter.
  • Hageporter: Ordne en klynge med lavere voksende busker eller stauder på den ene siden, balansert av en stor hagebeholder eller søylebusk på den andre.
  • Step: Hvis du har hagetrinn, ordne store steiner eller steinblokker på den ene siden, balansert av trær eller høyere busker på den andre siden.

Anbefalt: