Good Plants For Berms: What To Grow On A Berm - Gardening Know How

Innholdsfortegnelse:

Good Plants For Berms: What To Grow On A Berm - Gardening Know How
Good Plants For Berms: What To Grow On A Berm - Gardening Know How

Video: Good Plants For Berms: What To Grow On A Berm - Gardening Know How

Video: Good Plants For Berms: What To Grow On A Berm - Gardening Know How
Video: Planting For Year-Round Interest in the Berm | Gardening with Creekside 2024, Kan
Anonim

En berm kan være en nyttig og attraktiv del av landskapet ditt, legge til høyde og visuell interesse samtidig som det gir en vind- eller støybarriere eller til og med endre og forbedre dreneringen. Uansett hva grunnen til at du velger for å lage en berm i hagen din, ikke glem å velge og sette inn de beste bermplantene for å få den til å poppe og se ut som mer enn bare en tilfeldig ås. Leter du etter noen ideer for å plante på en berm? Les videre for å finne ut mer.

What to Grow on a Berm

En berm er i hovedsak bare en hevet del av landskapet, som du kan velge å legge til hagen din av ulike årsaker: forbedret estetikk, som et fokuspunkt, for en vindpause, som en privatskjerm, eller for å omdirigere drenering.

Uansett årsak, vil den nye bermen din bare være en bakke helt til du legger til planter som gir praktisk mening og som øker hagen din. For eksempel er trær et opplagt valg hvis bermen din er for privatliv eller blokkering av vind eller støy. Du kan også legge til en rekke andre planter for å lage en vakker hagestruktur. Her er noen gode ideer til planter for berm:

  • Arborvitae. For skjerming og vindfang,du vil ha en type tre. Arborvitae blir smal, tett og høy. Disse trærne vokser også raskt og gir dekning hele året.
  • Rose of Sharon. Dette vakre blomstrende treet/busken gir en viss skjerming, men i tillegg produserer rosen av Sharon lyse, muntre blomster hele sommeren.
  • Hackberry. Dette ofte glemte treet er tøft og tåler tørr jord, som ofte er det du ender opp med i en berm. Hackberry vil også tolerere mye vind og forurensning, noe som gjør dette til et godt valg for vind- og privatlivsskjermer i byer eller forsteder.
  • Native grasses. Prydgress er flott for bermer og gir en viss grad av skjerming, men mindre enn trær gjør. Gress har omfattende røtter og vil bidra til å holde i jorda til bermen og motstå erosjon.
  • Kaktus og sukkulenter. Hvis du har det rette klimaet, bruk disse ørkenlignende plantene, som ikke trenger å vannes ofte. Jorden på toppen av en berm kan lett bli tørr, så disse plantene vil trives.
  • Studige blomster. For å legge til farge og skjønnhet til bermen din, og for et stort sett praktisk alternativ, legg til flere forskjellige typer blomstrende stauder: svartøyde Susan, nattlysol, falsk indigo, kolibrimynte og andre.

Planting on a Berm

En liggende bermplanting er ikke helt som de andre bedene dine. Grunnen heves og jorda kan bli for komprimert og tørr. For å plante en vellykket berm, sørg for at du bruker god jord, dyrk den godt og velg planter som vil bidra til å forhindre erosjon. Vannplantene dine regelmessig, da jorden kan tørke ut raskt. Du kan også bruke mulch rundt planter for å redusere erosjon og bidra til å holde fuktigheten i jorden.

Anbefalt: