Beste mulch for berms: Er mulching berms en god idé

Innholdsfortegnelse:

Beste mulch for berms: Er mulching berms en god idé
Beste mulch for berms: Er mulching berms en god idé

Video: Beste mulch for berms: Er mulching berms en god idé

Video: Beste mulch for berms: Er mulching berms en god idé
Video: DIY Front Yard Landscaping Makeover on a Budget! How to landscape ideas 2024, Kan
Anonim

Bermer er enkle, men nyttige tillegg til hagen og landskapet som kan legge til interesse, øke personvernet og hjelpe til med å lede vannet dit det er mest nødvendig. Er mulching berms imidlertid nødvendig? Fortsett å lese for å lære om tips og ideer til bermdekke.

Er mulching berms en god idé?

Hva er en berm? En berm er en menneskeskapt jordhaug som tjener et eller annet formål i landskapet. Noen bermer er ment å skape en følelse av høyde i en ellers flat hage eller hage. Noen er ment å holde på eller lede vann, for eksempel rundt et tre eller bort fra et hus. Noen er ment bare for å skape en stigning i landskapet, subtilt, men effektivt blokkere det som er på den andre siden.

Trenger du virkelig å dekke bermer? Det enkle svaret er: ja. Bermer er hevede hauger av smuss, og hevede hauger av smuss liker ingenting mer enn å bli vasket bort av erosjon. Berms er på sitt mest effektive (og mest attraktive) med planter som vokser ut av dem. Dette gjør at de ser bra ut, og plantenes røtter hjelper til med å holde jorda intakt mot regn og vind.

Mulch er viktig for å fylle ut disse mellomrommene mellom plantene for å hindre at skitten renner bort i små elver. Det er også utmerketfor å holde på fuktigheten når det er formålet med bermen din, for eksempel hvis den er bygget i en ring rundt et tre. Bare husk hold deg til ringen og aldri mulch opp til kanten av treet – de mulch-vulkanene du ser noen ganger er dårlige nyheter og bør unngås.

Hva er den beste mulch for Berms?

Den beste mulchen for berm er den typen som ikke vil vaskes eller blåse bort lett. Strimlet ved eller bark er gode innsatser, siden de store stykkene deres er relativt tunge og låser godt sammen. De gir også et fint, naturlig utseende som passer godt inn i landskapet og som ikke trekker for mye oppmerksomhet.

Anbefalt: