Texas Mountain Laurel Info – Lær om å dyrke Texas Mountain Laurel

Innholdsfortegnelse:

Texas Mountain Laurel Info – Lær om å dyrke Texas Mountain Laurel
Texas Mountain Laurel Info – Lær om å dyrke Texas Mountain Laurel

Video: Texas Mountain Laurel Info – Lær om å dyrke Texas Mountain Laurel

Video: Texas Mountain Laurel Info – Lær om å dyrke Texas Mountain Laurel
Video: Sick Mountain Laurel |Daphne Richards |Central Texas Gardener 2024, Kan
Anonim

Texas fjelllaurbær er en tøff eviggrønn busk eller et lite tre som er hjemmehørende i Mexico og det amerikanske sørvestlandet. Den er kjent for sine attraktive, velduftende blomster og sin ekstreme tørkebestandighet. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av Texas-fjelllaurbær i landskapet.

Texas Mountain Laurel Info

Hva er en Texas-fjelllaurbær? Ingen relasjon til den blomstrende fjelllaurbærbusken som er hjemmehørende i det østlige USA, er denne busken/treet hjemmehørende i Chihuahuan-ørkenen. Også kjent som mescalbønne, Texas-fjelllaurbær (Dermatophyllum secundiflorum syn. Calia secundiflora, tidligere Sophora secundiflora) strekker seg fra Texas gjennom det amerikanske sørvestlandet og ned i Mexico.

saktevoksende, den kan bli opptil 15 fot (30 fot) høy med en spredning på 15 fot (4,5 m.), men den holder seg ofte mye mindre enn det. Den produserer livlige blå/lilla blomster formet som blåregnblomster med en intens duft som har blitt sammenlignet, ikke uvennlig, med Kool-Aid med druesmak.

Disse blomstene viker etter hvert for tykke frøkapsler som inneholder knalloransje frø som, selv om de er vakre, er svært giftige og bør holdes unnabarn og kjæledyr.

Texas Mountain Laurel Care

Så lenge du lever i det riktige klimaet, er det veldig enkelt og givende å dyrke Texas-fjelllaurbær. Planten er innfødt i ørkenen og tåler både varme og tørke, og den trives faktisk under dårlige forhold.

Den foretrekker godt drenerende, steinete, ufruktbar jord, og den trenger full sol. Den reagerer ikke så godt på beskjæring, og bør kun kuttes litt når det er absolutt nødvendig om våren.

Den er hardfør ned til 5 grader F. (-15 C.) og kan vanligvis overleve vintre i USDA-sone 7b. På grunn av dens seighet og dens opprinnelige status i sørvest, er den et utmerket valg for xeriscaping og for veimedianer, fortau og gårdsplasser, der jorda er dårlig og vedlikeholdet er lite.

Anbefalt: