Snøbuskinformasjon: Lær om dyrking av snøbusker hjemme

Innholdsfortegnelse:

Snøbuskinformasjon: Lær om dyrking av snøbusker hjemme
Snøbuskinformasjon: Lær om dyrking av snøbusker hjemme

Video: Snøbuskinformasjon: Lær om dyrking av snøbusker hjemme

Video: Snøbuskinformasjon: Lær om dyrking av snøbusker hjemme
Video: HOW TO GROW & CARE SNOW BUSH PLANT/BREYNIA NIVOSA/SNOW FLAKE|| PROPAGATION OF SNOW BUSH FROM CUTTING 2024, Kan
Anonim

Navn er morsomme ting. Når det gjelder snøbuskplanten, er den faktisk en tropisk plante og vil ikke overleve i et område der det snør. Hva er en snøbusk? Det er en buskete, eviggrønne plante hjemmehørende på Stillehavsøyene. De fantastiske fargene på bladene er flekkete med hvitt, noe som gjør at det ser ut som om det ble snødd på. Ytterligere snøbuskinformasjon vil hjelpe deg med å avgjøre om denne vakre planten passer for hagen din.

Hva er en snøbusk?

Snøbusk (Breynia disticha) er mye dyrket i tropiske områder. Den kan finnes fra sørøst-Asia gjennom Malaysia, til Australia, Ny-Caledonia og Nye Hebridene. Denne tropiske elsklingen brukes ofte som en fargerik hekk, men den suger mye og må vedlikeholdes for å holde den i en ryddig vane. Sørlige gartnere kan prøve å dyrke denne planten utendørs, men nordlige gartnere må vokse i containere og flytte innendørs.

Snøbusken er hardfør mot USDA-sonene 10 til 11. Det gjør at resten av oss er uheldige med mindre vi har et stort solrom eller drivhus. Det er en bladplante dyrket for sitt røde, hvite og grønne løvverk. Plantens sikk-sakk-stilker er rosa til røde, noe som bidrar til den fargerike skjermen. Det er til og medkultivarer med flekkete blader i toner av rosa, rødt og lilla.

Blomster er lite iøynefallende, men uansett gir rødtonene allerede blomstrende effekt. Planten blir 2 til 4 fot høy (0,5 til 1 m.). Snøbusk produserer små, runde, røde frukter. Planten kan brukes som en prøve, aksent eller masseplanting i veldig varme områder. De slanke stilkene kan til og med trenes til å gå over en vegg.

Tips om å dyrke snøbusk

Med mindre du bor et sted som er ganske varmt, må du behandle denne planten som en ettårig eller installere den i en beholder og flytte den innendørs etter sommeren. Snøbuskplanten kan leve i hel til delvis sol, men den beste fargen oppnås på et lyst sted.

Jorden skal være jevnt fuktig og ikke la tørke ut. Busken er tolerant for all jord, inkludert sand, men den må holdes vannet. S altluft eller s altholdig jord vil skade planten.

Når snøbusken din er ung, klyp endestilkene for å fremme en tettere form. Du kan forplante den ved sugedeling eller stiklinger. Roter bartre-kaks om sommeren, og bruk bunnvarme for å fremme rotfeste.

Snow Bush Care

Dette er en tung mater og drikker. Gjødsle månedlig og bruk organisk dekkmateriale rundt rotsonen for å bevare fuktigheten.

Beskjær årlig om vinteren for å holde busken i den størrelsen du trenger. Ubeskjærte planter vil naturlig danne en attraktiv vaseform.

Inndørs planter bør plasseres i sterkt, ufiltrert lys og holdes fuktig. Så snart temperaturen er høy, introduser du gradvis innendørs planter til utendørs.

Snøbuskhar få sykdomsproblemer, men den kan ha problemer med larver, edderkoppmidd, bladlus og hvitflue. Bruk hagebrukssåpe for å bekjempe disse skadedyrene og håndplukke larver.

Anbefalt: