Yellow Coneflower Info: How To Grow Yellow Coneflower Plants In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Yellow Coneflower Info: How To Grow Yellow Coneflower Plants In The Garden
Yellow Coneflower Info: How To Grow Yellow Coneflower Plants In The Garden

Video: Yellow Coneflower Info: How To Grow Yellow Coneflower Plants In The Garden

Video: Yellow Coneflower Info: How To Grow Yellow Coneflower Plants In The Garden
Video: Planting 5 Varieties of Echinacea! 🌸🌿💚 // Garden Answer 2024, April
Anonim

Nedfødte i Nord-Amerika, coneflower eller echinacea-planter, har blitt dyrket som vakre og nyttige hageplanter i hele Amerika og Europa siden 1700-tallet. Allerede før dette ble imidlertid echinacea-planter høyt aktet av indianere som en viktig urt. Faktisk var echinacea nummer én "go-to" helbredende plante av sletteindianerne. Det ble brukt til å behandle hoste, forkjølelse, sår hals, tannpine, soppinfeksjoner, hudplager, insekt- og slangebitt, lindre depresjon, behandle bakterielle og virusinfeksjoner og som generell smertestillende middel. Echinacea-blomster ble også brukt i døende tekstiler for å skape rike grønne og brune farger.

Av de rundt ti artene av echinacea som vokser innfødt over hele USA og inn i Canada, er de fleste lett gjenkjennelige, med den tydelige, fremtredende, brune til svarte, frøproduserende senterkjeglen med lyse lilla til rosa kronblader som bue ned fra midten. Imidlertid skiller en innfødt variant, kjent som Echinacea paradoxa, seg ut fra andre innfødte echinacea-planter. "Paradokset" som er indikert i denne sortens navn kommer fra det faktum at det er den eneste innfødte echinacea som produserer gule kronblad i stedet for de tradisjonellerosa til lilla fargede kronblader av de mest naturlig forekommende artene.

Om gule koneblomster

Echinacea paradoxa er vanligvis kjent som gul echinacea eller gul solhatt. Mens du i dag kan besøke et hvilket som helst hagesenter og plukke opp coneflower-planter som produserer gule, røde, limegrønne, hvite, oransje og mange andre fargede kronblader, er disse variantene hybrider, og de fleste naturlig forekommende echinacea-planter har lilla til rosa kronblad.

Unntaket er Echinacea paradoxa, som bærer gule kronblader på toppen av stive, solide 61-91,5 cm høye stilker. Gul coneflower vokser som en hardfør staude i amerikanske soner 3-9, men forekommer ofte naturlig i regioner av Ozarks, som Missouri, Arkansas, Oklahoma og Texas. Under de rette forholdene kan de naturalisere seg til store klumper eller kolonier av gule koneblomstplanter. Frøene deres vil også selvså lett på ideelle steder.

How to Grow Yellow Coneflower

De ideelle forholdene for dyrking av gule koneblomster inkluderer full sol til delvis skygge og alkalisk jord. Gule coneflower planter er ikke for kresne når det kommer til jordfuktighet. Deres dype pælerot tillater dem å tolerere våt eller tørr jord, trekke opp vann, oksygen og næringsstoffer som er gjemt dypt inne i jorda, noe som gjør dem til utmerkede tillegg til innfødte præriebed, villblomsterbiosvaler og regnhager. Det kan imidlertid hende at jordens pH-verdi må justeres hvis den er naturlig sur.

Ikke bare er gul echinacea tolerant for utfordrende jordforhold, men de er også sjelden plaget av hjort eller kaniner. Anlegggule koneblomstplanter som naturlige grenser for å avskrekke skadedyr og gnagere.

Som innfødte markblomster er dyrking av gule pelblomster i amerikanske hager til fordel for innfødte pollinatorer. Plantene blomstrer fra tidlig sommer til høsten, og gir pålitelig nektar for mange innfødte bier og sommerfugler. Når brukte blomster får gå til frø, gir de mat til innfødte sangfugler, som gullfink og kardinaler.

Yellow echinacea-pleie er minimal og selvsåing kan holdes i sjakk med vanlig deadheading. Blomstene deres gir også utmerkede, langvarige snittblomster.

Anbefalt: