Cape Marigold Seeds: Lær om å forplante Cape Marigold-planter

Innholdsfortegnelse:

Cape Marigold Seeds: Lær om å forplante Cape Marigold-planter
Cape Marigold Seeds: Lær om å forplante Cape Marigold-planter

Video: Cape Marigold Seeds: Lær om å forplante Cape Marigold-planter

Video: Cape Marigold Seeds: Lær om å forplante Cape Marigold-planter
Video: Agrohoroscope for growing potatoes in 2022 2024, Kan
Anonim

Også kjent som afrikansk tusenfryd, cape ringblomst (Dimorphotheca) er en afrikansk innfødt som produserer masser av vakre, tusenfrydlignende blomster. Tilgjengelig i et bredt spekter av nyanser, inkludert hvit, lilla, rosa, rød, oransje og aprikos, er cape ringblomst ofte plantet i grenser, langs veikanter, som bunndekke eller for å legge til farge ved siden av busker.

Cape ringblomst forplantning er enkel hvis du kan gi rikelig med sollys og godt drenert jord. La oss lære hvordan vi forplanter afrikansk tusenfryd!

propagating Cape Marigold Plants

Cape ringblomst vokser i de fleste godt drenerte jordarter, men den foretrekker løs, tørr, grynete, dårlig til gjennomsnittlig jord. Kapp ringblomstformering er ikke like effektiv i rik, fuktig jord. Hvis plantene i det hele tatt spirer, kan de være floppy og langbenet med minimale oppblomstringer. Fullt sollys er også avgjørende for sunne blomster.

Hvordan forplante afrikansk tusenfryd

Du kan plante kappe ringblomstfrø direkte i hagen, men den beste tiden avhenger av klimaet ditt. Hvis du bor der vintrene er milde, plant på sensommeren eller høst for blomstring om våren. Ellers er det best å formere ringblomst med frø om våren, etter at all fare for frost er over.

Fjern ganske enkelt ugress fra planteområdet og rak bedet glatt. Trykk frøene lett ned i jorden, men ikke dekk dem.

Vann området lett og hold det fuktig til frøene spirer og de unge plantene er godt etablert.

Du kan også starte kappe ringblomstfrø innendørs rundt syv eller åtte uker før den siste frosten i området ditt. Plant frøene i løs, godt drenert potteblanding. Hold grytene i sterkt (men ikke direkte) lys, med temperaturer rundt 18 C.

Flytt plantene på et solrikt utested når du er sikker på at all fare for frost er over. La det være ca. 25 cm mellom hver plante.

Cape ringblomst er en produktiv selvsåer. Sørg for å holde blomstene deadheaded hvis du vil hindre spredning.

Anbefalt: