Growing Cape Marigold fra frø – Lær om Cape Marigold frøspiring

Innholdsfortegnelse:

Growing Cape Marigold fra frø – Lær om Cape Marigold frøspiring
Growing Cape Marigold fra frø – Lær om Cape Marigold frøspiring

Video: Growing Cape Marigold fra frø – Lær om Cape Marigold frøspiring

Video: Growing Cape Marigold fra frø – Lær om Cape Marigold frøspiring
Video: Agrohoroscope for growing potatoes in 2022 2024, Kan
Anonim

Cape ringblomst, også kjent som afrikansk tusenfryd, er en ganske ettårig som kan dyrkes i de fleste soner i USA. Hvor du bor og hvordan klimaet ditt er vil avgjøre om du dyrker den som sommer- eller vinterårgang. Å plante kappe ringblomstfrø er en rimelig måte å komme i gang med denne vakre blomsten på.

Growing Cape Marigold from Seed

Cape ringblomst er en pen, tusenfrydlignende årlig blomst som er hjemmehørende i Sør-Afrika. Den trives i varme, men ikke for varme temperaturer. I varmere soner, i områder som Sør-California, Arizona, Texas og Florida, kan du dyrke denne blomsten fra frø som starter tidlig på høsten for å blomstre om vinteren. I kaldere strøk, start frø sent på vinteren eller tidlig på våren, utendørs etter siste frost eller innendørs tidligere.

Enten du starter innendørs eller ute, sørg for at du har de rette forholdene for den endelige plasseringen. Cape ringblomst liker full sol og jord som drenerer godt og heller mot tørr. Disse blomstene tåler tørke godt. I altfor fuktige forhold eller våt jord blir plantene lange og slappe.

Hvordan sår man frø av kapellblomst

Hvis du sår direkte utendørs, klargjør du jorden først ved å snu den og fjerne evtandre planter eller rusk. Så ved å strø frøene over den snudde jorden. Trykk dem lett ned, men ikke la frøene begraves. Bruk samme teknikk innendørs med frøbrett.

Spiring av frø fra Cape ringblomst tar omtrent ti dager til to uker, så planlegg å være klar til å transplantere innendørs frøplanter seks til syv uker etter såing.

La dine innendørs frøplanter vokse til ca. 4 til 6 tommer (10-15 cm.) høye før de transplanteres. Du kan tynne frøplanter utendørs, men du kan også la dem vokse naturlig. Når de først er så høye, bør de klare seg uten regelmessig vanning med mindre du har spesielt tørre forhold.

Hvis du lar cape ringblomsten frø på nytt, vil du få en levende og mer omfattende dekning i neste vekstsesong. For å fremme gjensåing, la jorden tørke ut etter at plantene dine er ferdige med å blomstre. Afrikansk tusenfryd er et flott bunndekke, så la det spre seg for å fylle ut et område med fargerike blomster og grønt.

Anbefalt: