Should I Prune Milkweed – Er Milkweed Deadheading nødvendig

Innholdsfortegnelse:

Should I Prune Milkweed – Er Milkweed Deadheading nødvendig
Should I Prune Milkweed – Er Milkweed Deadheading nødvendig

Video: Should I Prune Milkweed – Er Milkweed Deadheading nødvendig

Video: Should I Prune Milkweed – Er Milkweed Deadheading nødvendig
Video: Here's why I don't like keeping milkweed... details in video description 2024, Kan
Anonim

Vi vet at milkweed er en viktig plante for monarksommerfugler. Å dyrke plantene vil tiltrekke og mate disse vakre sommerfuglene. Du spør kanskje: "skal jeg beskjære melkegress?" Beskjæring av melkegress er egentlig ikke nødvendig, men deadheading milkweed kan forbedre utseendet og oppmuntre til ytterligere blomstring.

Do I Deadhead Milkweed?

Milkweed er en strålende flerårig villblomst som er hjemmehørende i Nord-Amerika. Hele sommeren og utover høsten er planten dekket med blomster. Det er en perfekt plante i den innfødte hagen eller bare for å kolonisere et ledig felt. Blomstene er utmerkede snittblomster, og i hagen er de attraktive for bier og sommerfugler.

Deadheading milkweed er ikke nødvendig, men det vil holde plantene ryddige og kan fremme ytterligere oppblomstring. Hvis du gjør det rett etter den første blomstringen, kan du forvente en ny avling med blomster. Klipp av blomstene like over en flush av blader når milkweed deadheading. Dette vil tillate planten å forgrene seg og produsere flere blomster. Deadheading kan også forhindre selvsåing hvis du ikke vil at plantene skal spre seg.

Hvis du dyrker milkweed i soner utenfor USDA 4 til 9, vil du ønske å forlate frøethoder for å modnes og så området på nytt, eller, alternativt, kutte dem av når de er brune og tørre og lagre frøet til å så om våren.

Skal jeg beskjære Milkweed?

I tilfeller der planten fungerer som en ettårig, kutt ned stilkene til bakken om høsten og spred frø. Nye planter vil vokse om våren. Flerårige planter vil ha godt av å kuttes ned på senvinteren til tidlig på våren. Vent til du ser ny basalvekst og kutt de gamle stilkene tilbake til omtrent 15 cm fra bakken.

En annen metode for beskjæring av melkegress er å kutte planten tilbake en tredjedel av høyden. Gjør kutt like over en bladknopp for å unngå skjemmende nakne stengler. Dette er en veldig hardfør plante i de fleste regioner og tåler ganske hard beskjæring for å forynge den eller ganske enkelt gjøre planten klar for nytt vårblad og stilker.

Tips om beskjæring av Milkweed

Noen gartnere kan synes at saften fra planten er irriterende. Faktisk refererer navnet til melkeaktig latekssaft, som kan forårsake hudirritasjon. Bruk hansker og øyevern. Bruk rene beskjæringsverktøy som er tørket av med alkohol eller blekemiddel.

Hvis du beskjærer stilker til avskårne blomster, svits enden med en tent fyrstikk for å forsegle kuttet og forhindre at saften lekker ut. Hvis du venter med å beskjære blomster, kan du forvente dekorativ frukt som også er attraktiv i tørkede blomsteroppsatser.

Anbefalt: