Does Fusarium Kill Mums: How To Manage Chrysanthemum Fusarium Wilt

Innholdsfortegnelse:

Does Fusarium Kill Mums: How To Manage Chrysanthemum Fusarium Wilt
Does Fusarium Kill Mums: How To Manage Chrysanthemum Fusarium Wilt

Video: Does Fusarium Kill Mums: How To Manage Chrysanthemum Fusarium Wilt

Video: Does Fusarium Kill Mums: How To Manage Chrysanthemum Fusarium Wilt
Video: Tech On Demand At Risk Crops: Garden Mums 2024, Kan
Anonim

Krysantemum, eller mødre, er hardføre favoritter for kjøligere vær. De vakre, muntre blomstene deres lyser opp rom når andre ikke vil vokse. En sykdom du bør passe på hos mødrene dine, er fusarium-visne. Denne soppsykdommen, forårsaket av Fusarium oxysporum, overføres gjennom røtter til vaskulært vev og kan være svært ødeleggende for planter.

Identifisere mødre med Fusarium Wilt

Det er lett å feilidentifisere fusarium på mammaplanter som rotråte, men det er noen viktige forskjeller. Et tegn på begge problemer er at bladene visner, men med fusarium kan det bare forekomme på den ene siden eller en del av planten. Dessuten ser røttene sunne ut når fusarium er problemet.

Gulning eller bruning av blader følger vissning. Plantens vekst vil være hemmet, og det kan hende den ikke produserer noen blomster. Hvis du kutter en stilk på en mamma med fusariumvisne, kan du se brunfarging i karvevet.

Draper Fusarium mødre?

Dessverre, ja, denne soppinfeksjonen vil drepe krysantemumplanter hvis den ikke behandles riktig. Det er viktig å kjenne til og gjenkjenne tegnene på sykdommen. Hvis du fanger det tidlig, bør du være i stand til å ødelegge det syke plantematerialet og forhindre det frasprer seg til andre planter.

Chrysanthemum Fusarium Control

Det viktigste du kan gjøre for å kontrollere chrysanthemum fusarium visner er å kjøpe planter som er sertifisert sykdomsfrie. Fusariumsoppen kan overleve i årevis i jord, så den kan være vanskelig å eliminere hvis du får den i hagen din.

Hvis du ser tegn på visnesyke hos mødrene dine, ødelegge det berørte plantematerialet umiddelbart. Rengjør verktøy eller potter grundig for å hindre spredning av soppen. Rydd alltid opp planteavfall fra området der du dyrker krysantemum for å hindre at sopp bygger seg opp i jorda.

Et annet skritt du kan ta hvis fusarium har fått fotfeste i hagen din, er å endre pH i jorda. En pH mellom 6,5 og 7,0 vil være ugunstig for soppen.

Å legge til soppdrepende middel i jorda vil også bidra til å kontrollere den. Ta kontakt med ditt lokale hagesenter eller utvidelseskontor for å finne ut hvilken type soppdreper som er best.

Anbefalt: