Solelskende vinduskasseplanter – Hvordan plante en vinduskasse i full sol

Innholdsfortegnelse:

Solelskende vinduskasseplanter – Hvordan plante en vinduskasse i full sol
Solelskende vinduskasseplanter – Hvordan plante en vinduskasse i full sol

Video: Solelskende vinduskasseplanter – Hvordan plante en vinduskasse i full sol

Video: Solelskende vinduskasseplanter – Hvordan plante en vinduskasse i full sol
Video: Let's Plant Up Sun vs. Shade Window Boxes! ☀️☁️ :: Plant Exposure Needs Defined 2024, Kan
Anonim

Vinduskasser er et utmerket plante alternativ for gartnere som ønsker å legge til visuell appell til hjemmene sine, eller for de som mangler tilstrekkelig vokseplass, for eksempel byfolk og de som bor i leiligheter. Akkurat som å plante en hage, vil avgjørelsen om hva som skal dyrkes i vinduskasser avhenge av vekstforholdene der boksen er plassert – noen ganger er et hustak det eneste alternativet for en urban vinduskasse, for eksempel.

Vurdering av miljøfaktorer som vannbehov og mengde sollys vil være nøkkelen til å utvikle vellykkede vindusbokser. Les videre for vindusboksdesign for steder med full sol.

About Full Sun Window Boxes

Lyskravene til planter er en av de viktigste aspektene å vurdere når du velger planter til beholderne dine. Mens noen bokser vil motta stort sett skygge, på grunn av plasseringen, kan andre være plassert i full sol. Å velge planter tilpasset varmt, direkte sollys vil hjelpe disse vindusboksene med full sol til å trives.

Solelskende vinduskasseplanter kan bestå av de som er spiselige eller de som er dekorative. Når du planlegger en vindusboks i full sol, må dyrkere være spesielt oppmerksomme påvanningsbehovene til plantene deres. Vindusboksdesign for full solbeholdere kan tørke raskt. Til syvende og sist kan dette føre til at plantingen din faller bort.

solelskende vinduskasseplanter

Grønnsaks-, urte- og blomsterhager kan alle plantes på et sted som får full sol. Spiselige planter som paprika, tomater og basilikum vil alle trives i disse varme vindusboksene. Når du velger disse plantene, velg alltid mindre varianter eller de som kalles dverg. Ved å gjøre det vil gartnere være bedre i stand til å kontrollere størrelsen på plantene sine mens de vokser. Med nøye planlegging kan gartnere arrangere flere forskjellige typer planter i samme boks.

Prydbokser med blomstervinduer er også et utmerket alternativ. Når det gjelder planter, kan dyrkere velge et bredt utvalg av planter som ettårige sengeplanter eller vinstokker. Kombinasjonen av planter som petunia, dverg-zinnias og svartøyde Susan-vinstokker kan skape en fantastisk blomsterutstilling som kan vare hele sesongen.

Med nøye planlegging og oppmerksomhet til plantenes behov, kan dyrkere som velger å bruke vinduskasser skape imponerende fortauskantsappell. Ved å implementere flere typer spiselige eller prydplanter, kan huseiere uten gårdsplass sikkert lage en hage som får de forbipasserende til å stoppe opp og stirre.

Anbefalt: