Solelskende prydgress: Growing prydgress i full sol

Innholdsfortegnelse:

Solelskende prydgress: Growing prydgress i full sol
Solelskende prydgress: Growing prydgress i full sol

Video: Solelskende prydgress: Growing prydgress i full sol

Video: Solelskende prydgress: Growing prydgress i full sol
Video: Lawn care with PARKSIDE 2024, April
Anonim

Hvis du leter etter planter for et område med full sol, prøv å dyrke solelskende prydgress. Full sol prydgress gir interesse året rundt, er lett å dyrke og det finnes dusinvis av varianter på markedet. Ikke alle prydgress liker full sol; noen liker litt mer skygge, så sørg for å lese følgende om prydgress for sol før du planter det i full sol.

Prydgress soleksponering

Ikke alle prydgress er skapt like. Noen, som mange kilinger og tuftet hårgress, liker delvis skygge, mens andre som junigress og havre foretrekker full skygge.

Når det er sagt, er det mange alternativer for solelskende prydgress.

Prydgress i full sol

Så du vil dyrke prydgress i full sol. Ikke noe problem. Først må du identifisere hvilken type vane du leter etter. Noen gress klumper seg og noen sprer seg. Spredende gress er vanligvis høyere med mer "wow"-faktor mens klumpende gress danner korte hauger.

Nesten alle prydgress er flerårige planter som går i dvale om høsten eller vinteren. Noen, som bambus, er eviggrønne. Noen er hauggress eller tuegress mens andre danner komplekse jordstengler.

I høyden kan prydgress løpe fra små 3 cm til hele 20 m.eller større. Vet hva du kan forvente før du investerer i prydgress i full sol.

Typer av prydgress for sol

Synene (Carex) liker vanligvis halvskygge, men de trives også i full sol forutsatt at de har fuktig jord. Disse eviggrønne plantene er perfekte for underplanting av større trær og busker eller til og med dyrket i containere, og er lavtvoksende solelskende prydgress.

svingel er et veldig populært prydgress for sol, faktisk er det til og med en del av noen torvblandinger. Noen av de mest populære inkluderer blå, California, atlas og sauesvingel. Svingel av enhver type anses å være lavdyrkende.

Indiangrass (Sorghastrum) er en gruppe innfødte præriegress med fjærfrøhoder som er perfekte for åpne solrike enger. Hvis du er ute etter en bunndekke, kommer liriope-arter i spredende og klumpende former som tåler både sol og skygge.

Andre lavtvoksende prydgress som vokser til mellom 1-3 fot (30 cm til i underkant av en meter) for sol inkluderer fontenegress, kjærlighetsgress og blått gramagress.

Taller Sun Loving Ornamental Grass Varieties

Prydgress som topper seg i 1-1,5 m høyde inkluderer vekselgress som "Shenandoah Red" eller "Northwind", små blåstammegress som "Prairie Blues" eller "Standing Ovation" og mindre fontenegress som "Purple", "Karley Rose" eller "Red Head".

De større prydgressene er dramatiske, men husk at du trenger nok plass til dem. Mange av disse større gressene vokser nesten like brede som de gjør høye og kan trenge staking spesielt innvindfulle områder.

Hvis du ønsker å komme med en uttalelse, kan du prøve å plante en av disse store, 2-3 m (6–10 fot) prydgresseksemplarene i full sol. Pampasgress er et klassisk prydgress som er æret for sine fantastiske hvite (eller rosa i tilfellet med rosa Pampas) fjærer.

Høyt jomfrugress som «Goldbreeze» er et annet godt valg for solelskende prydgress. Den kan imidlertid være invasiv, og de bredere bladkultivarer kan trenge staking.

Til slutt, Ravenna-gress, ofte referert til som 'Pampas-gress', er feilaktig et av de høyeste prydgressene for sol; topper ofte ved 10 fot (3 m) eller mer. Dette gresset kan også være invasivt.

Anbefalt: