Medisinsk ginkgoinformasjon: Hva gjør ginkgo for kroppen din

Innholdsfortegnelse:

Medisinsk ginkgoinformasjon: Hva gjør ginkgo for kroppen din
Medisinsk ginkgoinformasjon: Hva gjør ginkgo for kroppen din

Video: Medisinsk ginkgoinformasjon: Hva gjør ginkgo for kroppen din

Video: Medisinsk ginkgoinformasjon: Hva gjør ginkgo for kroppen din
Video: 10 лучших упражнений для улучшения кровообращения и кровотока в ступнях и ногах 2024, Kan
Anonim

Ginkgo biloba er et tre som har vært på jorden siden rundt 150 millioner år siden. Dette eldgamle treet har vært i fokus for skjønnhet og som en medisinsk urt. Medisinsk ginkgo har vært i bruk i minst 5 000 år og sannsynligvis enda lenger. Det som er sikkert er at moderne ginkgo-helsefordeler retter seg mot hukommelsen og forhindrer visse tegn på aldring av hjernen. Tilskuddet er allment tilgjengelig for slik bruk, men det er mer historiske bruksområder for planten. La oss lære hva de er.

Er Ginkgo bra for deg?

Du har kanskje hørt om ginkgo som et helsetilskudd, men hva gjør ginkgo? Mange kliniske studier har pekt på urtens fordeler i en rekke medisinske tilstander. Det har vært populært i kinesisk medisin i århundrer og er fortsatt en del av landets medisinpraksis. Mulige helsefordeler for ginkgo omfatter tilstander som hjerte- og karsykdommer, demens, sirkulasjon i nedre ekstremiteter og iskemisk hjerneslag.

Som med all medisin, også naturlige varianter, anbefales det at du sjekker med legen din før du bruker ginkgo. Medisinsk ginkgo kommer i kapsler, tabletter og til og med te. Det har vært mange studier på effekten av urten, men de flesteav fordelene er ubegrunnede. Den vanligste bruken er å forbedre kognisjon og hjernefunksjon, og visse forsøk har bekreftet effekten, mens andre har avvist bruken. Det er bivirkninger ved bruk av Ginkgo biloba. Blant disse er:

  • Hodepine
  • Hjertebank
  • mageopprørt
  • Forstoppelse
  • Svimmelhet
  • Dermalergier

Hva gjør Ginkgo?

I tillegg til fordelene for hjernefunksjonen, er det andre mulige bruksområder for stoffet. I Kina fant en studie at 75 prosent av legene mente at kosttilskuddet hadde fordeler ved å bekjempe bivirkninger av akutt hjerneslag.

Det kan være noen fordeler for pasienter med perifere arterie- og kardiovaskulære sykdommer. Planten virker ved å øke blodplatefunksjonen gjennom sine antioksidantegenskaper og forbedre cellefunksjonen blant andre handlinger. Det ser ut til å ha fordeler hos pasienter med smerter i underbenet.

Tilskuddet har ingen bekreftet fordel ved behandling av Alzheimers, men ser ut til å være effektivt i behandling av noen demenspasienter. Den virker ved å forbedre hukommelse, språk, dømmekraft og atferd.

Siden dette er et naturprodukt og på grunn av forskjeller i hvor treet vokser og miljøsvingninger, kan mengden av de aktive komponentene i tilberedt ginkgo variere. I USA har FDA ikke utstedt noen klare retningslinjer for komponenter, men franske og tyske selskaper har utledet en standardformel. Dette anbefaler et produkt med 24 % flavonoidglykosider, 6 % terpenlaktoner og mindre enn 5 ppm ginkgolsyre, som kan forårsakeallergisk reaksjon i høyere mengder.

Sørg for at du sjekker med en lege og skaffe tillegget gjennom anerkjente selskaper.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne artikkelen er kun for pedagogiske formål og hagearbeid. Før du bruker eller inntar NOEN urter eller planter til medisinske formål eller på annen måte, vennligst kontakt en lege, medisinsk urtelege eller annen egnet fagperson for råd.

Anbefalt: