Endophyte Enhanced Turfgrass: Hva er endofytter og hva gjør de

Innholdsfortegnelse:

Endophyte Enhanced Turfgrass: Hva er endofytter og hva gjør de
Endophyte Enhanced Turfgrass: Hva er endofytter og hva gjør de

Video: Endophyte Enhanced Turfgrass: Hva er endofytter og hva gjør de

Video: Endophyte Enhanced Turfgrass: Hva er endofytter og hva gjør de
Video: Why you should use this fertiliser to get an amazing lawn 2024, April
Anonim

Når du leser etiketter for gressfrøblandinger på ditt lokale hagesenter, legger du merke til at til tross for forskjellige navn, har de fleste vanlige ingredienser: Kentucky-blågress, flerårig raigras, tyggesvingel osv. Så dukker det opp en etikett på deg fordi i store, fete bokstaver som sier "Endophyte Enhanced." Så selvfølgelig kjøper du den som sier at den er forbedret med noe spesielt, akkurat som meg selv eller en hvilken som helst annen forbruker ville gjort. Så hva er endofytter? Fortsett å lese for å lære om endofyttforsterkede gress.

Hva gjør endofytter?

Endofytter er levende organismer som lever i og danner symbiotiske relasjoner med andre levende organismer. Endofyttforsterkede gress er gress som har gunstige sopp som bor i seg. Disse soppene hjelper gresset med å lagre og bruke vann mer effektivt, tåle ekstrem varme og tørke bedre, og motstå visse insekter og soppsykdommer. Til gjengjeld bruker soppene noe av energien gresset får gjennom fotosyntesen.

Endofytter er imidlertid bare kompatible med visse gresstyper som flerårig raigras, høysvingel, finsvingel, tyggesvingel og hardsvingel. De er ikke kompatible med Kentucky bluegrass eller bentgrass. For enliste over endofyttforsterkede gressarter, besøk nettstedet til National Turfgrass Evaluation Program.

Endophyte Enhanced Turfgrass

Endofytter hjelper gressgresset i kjølige årstider å motstå ekstrem varme og tørke. De kan også hjelpe torvgress med å motstå soppsykdommene Dollar Spot og Red Thread.

Endofytter inneholder også alkaloider som gjør gresskameratene deres giftige eller usmakelige for nebbluser, chinch bugs, sod webworms, fall armyworms, og stilke weevils. De samme alkaloidene kan imidlertid være skadelige for husdyr som beiter på dem. Mens katter og hunder også noen ganger spiser gress, spiser de ikke store nok mengder endofyttforsterket gress til å skade dem.

Endofytter kan redusere bruk av plantevernmidler, vanning og plenvedlikehold, samtidig som det får gresset til å vokse kraftigere. Fordi endofytter er levende organismer, vil endofyttforsterkede gressfrø bare forbli levedyktige i opptil to år når de lagres ved eller over romtemperatur.

Anbefalt: