Hva brukes fransk avløp til – å bygge et fransk avløp i landskapet

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes fransk avløp til – å bygge et fransk avløp i landskapet
Hva brukes fransk avløp til – å bygge et fransk avløp i landskapet

Video: Hva brukes fransk avløp til – å bygge et fransk avløp i landskapet

Video: Hva brukes fransk avløp til – å bygge et fransk avløp i landskapet
Video: How a French Drain Works 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid krever vann, men for mange huseiere kan overflødig vann og dårlig drenering være et stort problem. Samling av vann etter kraftige perioder med regn kan forårsake alvorlig skade på boliger, samt landskapsarbeid. Dårlig drenering av vann i gårdsplasser kan fremme gulfarging av plener, en svøpe av mose, og kan til og med føre til at trerøtter begynner å råtne. Dårlig drenering kan til syvende og sist påvirke grunnlaget for et hjem eller en bygning og forårsake omfattende skader, men med nøye planlegging finnes det måter å lede vannet bort fra hager og hjem.

En av de vanligste metodene for å avlede og flytte vann er å bygge et fransk avløp. Les videre for å finne ut hva et fransk avløp er og hvordan du bygger et.

Hva brukes fransk avløp til?

Franske avløpssystemer kan installeres for å hjelpe til med å lede overflødig vann bort fra boliger eller lave områder i landskapet. Disse underjordiske "grøftene" inneholder perforerte rør og grus som skråner svakt og lar vannet fritt renne bort til grøfter, oppbevaringsdammer, stormavløp eller regnhager.

Å installere et tradisjonelt fransk avløp er relativt enkelt, avhengig av størrelsen på prosjektet og nivået på din byggekompetanse. Hvis prosjektet er stort,Det kan være lurt å ansette en profesjonell for å være sikker på at installasjonen går problemfritt uten utilsiktede skader, og at resultatet er det veldrenerte området du håper på.

Første trinn

Det første beste trinnet er alltid å ringe 811 "Ring før du graver" nasjonale eller statlige hotline. Det er viktig å vite hva som er under bakkenivået til prosjektet ditt. Verktøy-, kabel- eller vannledninger kan bli drastisk påvirket av å ikke ringe denne samtalen, og det kan koste deg hundrevis av dollar i oppreisning. Hvis du ligger i et nabolag, kan det også være lurt å være sikker på at du ikke angriper eiendom eller forårsaker problemer for naboene dine.

Neste trinn

Den generelle prosessen med å bygge et fransk avløp begynner med å bestemme den beste dreneringsruten for overflødig vann. Pass på at vannets rute er kanalisert minst 3 fot (0,9 m) unna strukturer, gjerder, stolper, vegger og busker.

Når avløpets rute er etablert, grav en gradert grøft eller grøft. Dybden på grøften bør bestemmes av hvordan og hvor vannet må kanaliseres. Det kan for eksempel være lurt å starte grøften 30,48 cm dyp og gradere til 61 cm dyp, avhengig av hvordan og hvor du skal lede vannet. Størrelsen på selve grøften kan variere, og kan til og med kreve bruk av spesialiserte grøfteverktøy. Det er en god idé å fore grøften med et permeabelt filterstoff som er større enn grøftens bredde.

Når du installerer røret, for optimal ytelse, sørg for at det konsekvent skrår nedover og mot der vannet erå strømme. Etter at det perforerte dreneringsrøret er på plass, vil dekke røret med et tykt lag grus og pakke det overflødige stoffet rundt grusen for å forhindre at avløpet blir tett. Til slutt kan du fylle på med jord tilbake til det opprinnelige bakkenivået.

Anbefalt: