Karriere innen hagebruk: Interessante jobber for mennesker med grønne tomler

Innholdsfortegnelse:

Karriere innen hagebruk: Interessante jobber for mennesker med grønne tomler
Karriere innen hagebruk: Interessante jobber for mennesker med grønne tomler

Video: Karriere innen hagebruk: Interessante jobber for mennesker med grønne tomler

Video: Karriere innen hagebruk: Interessante jobber for mennesker med grønne tomler
Video: 5 Jobs for People who Love Gardening | Career Options 2024, April
Anonim

Det er nok av jobber for folk med grønne tomler å velge mellom. Hagebruk er et bredt karrierefelt med jobber som spenner fra gartner til bonde til professor. Noen yrker krever en grad, til og med høyere grader, mens andre trenger du bare ha erfaring eller vilje til å lære på jobben. Sjekk ut alle mulighetene for hagejobber og relaterte karrierer for å tjene til livets opphold med det du elsker.

Typer of Career in Gardening

Hvis du elsker hagearbeid, er det mange forskjellige hagejobber som lar deg ta denne hobbyen og lidenskapen og gjøre den om til en måte å tjene til livets opphold. Noen av de mange mulige karrieremulighetene knyttet til planter og hagearbeid inkluderer:

  • Hagearbeid/landskapsarbeid: Dette er et flott yrkesvalg hvis du vil bli skitten, jobbe med hendene, og hvis du ikke nødvendigvis er interessert i å ta en grad. I landskapsarbeid jobber du i enten offentlige eller private hager eller for et selskap som legger inn landskap.
  • Landbruk: Hvis du er interessert i mat, bør du vurdere en karriere innen landbruk. Dette kan inkludere bønder, akvakultur eller hydroponics, matforskere, planteoppdrettere ogspesialdyrkere som vindyrkere (dyrker vindruer).
  • Landskapsdesign/arkitektur: Designere og arkitekter innen hagearbeid drømmer om og lager praktiske planer for alle slags uterom. Disse inkluderer golfbaner, parker, offentlige hager, private hager og gårdsplasser. Arkitekter engasjerer seg i infrastruktur mens designere fokuserer mest på plantene.
  • Barnehager/drivhusdrift: Planteskoler, drivhus og hagesentre trenger arbeidere som kan planter og har en lidenskap for dyrking. Ledere driver disse anleggene, men de trenger også ansatte til å ta seg av anleggene.
  • Turfgress management: En spesialitetskarriere innen hagebruk er forv altning av torvgress. Du må ha spesialkompetanse på torv og gress. Du kan jobbe for en golfbane, et profesjonelt idrettslag eller en torvgård.
  • Hagebruk/forskning: Med en grad i hagebruk, botanikk eller et beslektet felt, kan du bli professor eller forsker som jobber med planter. Disse forskerne underviser vanligvis i høyskolekurs i tillegg til forskning.
  • Hageskribent: En annen fin måte å gjøre det du elsker mens du tjener litt penger, er å skrive om det. Hagefeltet har en rekke områder hvor du kan dele ekspertisen din, enten det er for en bedrift eller til og med en egen blogg. Du kan også skrive en bok for din spesifikke hagearbeidsnisje.

Hvordan jobbe i hagebruk

Hvordan du kommer inn i gartnerkarrierer avhenger av den spesielle jobben du leter etter og hva dine spesifikke interesser er. Å jobbe som engartner eller i et hagesenter, for eksempel, trenger du sannsynligvis ikke mer enn en videregående grad og en lidenskap for å jobbe med planter.

For karrierer som krever mer ekspertise eller kunnskap, kan det hende du trenger en høyskolegrad. Se etter programmer innen hagebruk, botanikk, landbruk eller landskapsdesign avhengig av hvilken type plantebasert karriere du ønsker å forfølge.

Anbefalt: