Hagearbeid med familien – Fleksible og morsomme familievennlige hageideer

Innholdsfortegnelse:

Hagearbeid med familien – Fleksible og morsomme familievennlige hageideer
Hagearbeid med familien – Fleksible og morsomme familievennlige hageideer

Video: Hagearbeid med familien – Fleksible og morsomme familievennlige hageideer

Video: Hagearbeid med familien – Fleksible og morsomme familievennlige hageideer
Video: How to Create A Family Garden 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid med familien er givende og morsomt for alle. Sett noen familievennlige hageideer ut i livet, og barna dine (og barnebarna) vil lære grunnleggende biologi og det grunnleggende om å dyrke planter. I prosessen vil de forstå hvor maten kommer fra, og viktigheten av å være en ansvarlig forv alter av miljøet.

Familievennlig hagedesign trenger ikke være dyrt eller komplisert. Her er noen enkle ideer for å vekke kreativiteten din.

Familievennlige hageideer

Her er noen gode ideer for å få alle involvert i hagen:

Ormeoppdrett

Ormeoppdrett (vermikompostering) er enklere enn du kanskje er klar over, og det er en fin måte for hele familien å lære grunnleggende prinsipper for kompostering. Start med en liten lukket søppelkasse, som er lettere for barna å administrere og ikke krever mye plass. Sørg for at beholderen sørger for luftsirkulasjon.

Begynn med røde wigglers, som du kan kjøpe på nettet hvis de ikke er tilgjengelige lok alt. Sett opp beholderen med sengetøy, for eksempel strimlet avis, og legg til noen grønnsaksrester for å gi næringsstoffer. Plasser beholderen der temperaturen holdes mellom 50 og 80 grader F. (10-27 C.). Husk å beholde sengetøyetfuktig, men aldri bløt, og for å gi fersk mat til ormene, men ikke for mye.

Når komposten er dyp, mørkebrun og konsistensen er relativt jevn, tilsett den i potteblandingen eller fordel den på overflaten. Du kan også strø litt vermikompost i hagerader eller transplantasjonshull.

Butterfly Gardens

Et familievennlig hagedesign som inkluderer et tilfluktssted for sommerfugler er enkelt og utrolig prisbelønt. Bare sett inn noen få planter som tiltrekker seg sommerfugler, for eksempel floks, ringblomst, zinnias eller petunia.

Skap et sted for «pytt», slik at de fargerike besøkende kan fylle på med fuktighet og næringsstoffer. For å lage en pytt, fyll en grunn beholder, for eksempel en gammel paiform eller plantefat, med sand, og tilsett deretter vann for å holde sanden fuktig. Ta med et par flate steiner slik at sommerfuglene kan varme kroppen mens de soler seg i sollys.

Sweetness of Gardening

Du kan ikke gå g alt med frukt i landskapet, og en hage for barn og voksne bør inneholde noen få jordbærplanter, siden de er enkle å dyrke, enkle å høste og deilige å spise. Bringebær, blåbær, stikkelsbær eller til og med dvergfrukttrær passer for eldre barn.

Garden for the Senses

Et familievennlig hagedesign bør glede alle sanser. Ta med en rekke blomstrende planter, for eksempel solsikker, nasturtiums eller zinnias, som kommer i en regnbue av farger og blomstrer hele sommeren.

Barn liker å ta på myke, uklare planter som lammeøre eller chenilleplante. Urter som sjokolademynte, dill eller sitronmelisse tilfredsstillerluktesans. (Mynteplanter er ekstremt invasive. Det kan være lurt å plante dem i en terrassebeholder for å holde dem inne).

Anbefalt: