What Are Wild Grapes – Identifying Wild Grape Vines In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

What Are Wild Grapes – Identifying Wild Grape Vines In The Landscape
What Are Wild Grapes – Identifying Wild Grape Vines In The Landscape

Video: What Are Wild Grapes – Identifying Wild Grape Vines In The Landscape

Video: What Are Wild Grapes – Identifying Wild Grape Vines In The Landscape
Video: About Wild Grape Leaves and How to Harvest and Prepare Them 2024, April
Anonim

Druer dyrkes for sin deilige frukt som brukes til vinproduksjon, juice og konserves, men hva med ville druer? Hva er ville druer og er ville druer spiselige? Hvor kan du finne ville druer? Les videre for å finne ut mer om ville druer.

Hva er ville druer?

Ville druer er treaktige, løvfellende vinstokker akkurat som kultiverte druer med en glupsk vekstvane. Noen kan bli opptil 50 fot (15 m.) lange. De har også seige, treaktige rotsystemer som kan vedvare i årevis, en grunn til at noen mennesker omtaler ville druer som ugress.

Ville druer bruker ranker til å forankre på greiner eller andre overflater. Barken deres er grå/brun og ser ganske strimlet ut. De har en tendens til å vokse høyere og tykkere enn sine kultiverte motstykker, enda en grunn til at de kalles vill drueugras siden de dyrket ukontrollert kan overta andre plantearter.

Hvor kan du finne ville druer?

Det finnes dusinvis av ville druer på hele kontinentet, som alle har store, taggete, trefligede blader. Noen av de vanligste ville drueartene som finnes i Nord-Amerika er revedrue (V. labrusca), sommerdrue (V. aestivalis) og elvebredddrue(V. riparia). Som navnene deres antyder, kan ville druer finnes langs bekker, dammer, veier og i åpen skog som klatrer opp i trær.

De vokser lett og er mye mindre lenket av sykdommer og skadedyr enn kultiverte druekultivarer, noe som gjør dem til ganske produktive dyrkere. En annen grunn til at de kan klassifiseres som vill drueugress.

Er ville druer spiselige?

Ja, ville druer er spiselige; Vær imidlertid advart om at spist rett utenfor vintreet kan de være litt syrlige for noen. Druene smaker bedre etter den første frosten men er fortsatt litt på den sure siden for mange ganer. De har også frø.

Ville druer er flotte å juice og de fryser veldig godt hvis du ikke har tid eller lyst til å juice umiddelbart. Saften gir utmerket gelé. De kan tilberedes til retter, og bladene er også spiselige. Bladene, kjent som «dolma», har lenge vært brukt i middelhavsmat, fylt med ris, kjøtt og forskjellige krydder.

Identifying Wild Grapes

Selv om det er mange arter av ville druer, ser alle omtrent like ut, men dessverre gjør mange andre innfødte vinstokker det. Noen av disse "copy-cat"-rankene er spiselige, men usmakelige, mens andre er giftige, så det er av største betydning å identifisere ville druer riktig før du inntar dem.

Når du leter etter ville druer, husk at planten har store, trefligede blader med årring som strekker seg fra bladstilken, rivende bark, kvistede ranker for klatring og frukt som ser ut som kultiverte druer, om enn mindre.

Det er en annen plante somser nesten nøyaktig ut som villdruen, det kanadiske månefrøet, som er svært giftig. Den differensierende faktoren her er at kanadisk månefrø IKKE har gaffelranker eller tannede blader. Kanadisk månefrø har glatt løvverk. Andre planter å se opp for inkluderer porselensbær, virginia-slyngplante og pokeweed (som ikke engang er en vinranke, men når den blandes inn i et tett kratt er det vanskelig å skille mellom).

Porselensbær har druelignende blader, men bærene er blå og hvite før modning, ikke grønne som umodne druer. Virginia creeper bærer lilla frukt om høsten, men bladene består av fem brosjyrer med røde stilker.

Anbefalt: