April Hageoppgaver – Hagearbeid i april i nordøst

Innholdsfortegnelse:

April Hageoppgaver – Hagearbeid i april i nordøst
April Hageoppgaver – Hagearbeid i april i nordøst

Video: April Hageoppgaver – Hagearbeid i april i nordøst

Video: April Hageoppgaver – Hagearbeid i april i nordøst
Video: Top 15 Vegetables to Start in April! 🌱 2024, Kan
Anonim

Med ankomsten av varmere temperaturer kan det føles ganske kaotisk å forberede hagen for vårplanting. Fra såing til luking er det lett å miste fokus på at oppgavene går foran andre. April i nordøst markerer plantetid for mange avlinger. Med så mange oppgaver å holde tritt med, er en oppgaveliste for hagearbeid en utmerket måte å gjøre seg klar for den tilsvarende sesongen.

Northeast Garden Guide

Selv om noen hageoppgaver i april er raske og enkle, kan andre kreve mer tid og engasjement.

Gjøremålsliste for april hagearbeid

  • Rengjør hageverktøy – Rengjøring og klargjøring av hageverktøy for vekstsesongen er avgjørende for å begynne med hageoppgaver i april. Å sørge for at verktøyene er rene og fungerer som de skal, gjør det lettere å ta vare på planter og forhindrer spredning av sykdom i hagen. Så hvis du ikke allerede har gjort det, få disse verktøyene i toppform. Når verktøyene er klare til bruk, starter det virkelige arbeidet når vi klargjør jordbed og vedlikeholder planting.
  • Forberede hagebed – I tillegg til å vedlikeholde nye planter, som snart kommer inn i hagen, må du fokusere på klargjøring av hagebed. Fjerning av ugress fra overgrodde hager bidrar ikke bare til å holde ting ryddig, men gjør det ogsålettere når jorda er klar til å bearbeides. Klare, forberedte senger lar oss også visualisere og planlegge hageoppsett bedre.
  • Gjør jorda klar – Jordprøver tidlig på våren kan avsløre viktig informasjon om hages helse, inkludert hvilke næringsstoffer som kan være nødvendige eller ikke. Du kan deretter endre jorda etter behov.
  • Plant kjølige sesongavlinger – Mange nordøstlige hageguider legger merke til at april er en ideell tid for å plante kjølige avlinger som gulrøtter og salat. Og hvis du ikke allerede har gjort det, sørg for at møre avlinger som tomater, bønner eller paprika startes innendørs, siden de vil være klare til å gå ut innen en måned eller så.
  • Få beskjæring i siste liten – Hageoppgaver i april innebærer også fullføring av gjenværende beskjæringsoppgaver som kan ha blitt oversett. Dette inkluderer fjerning av tregrener for å opprettholde størrelsen og fjerning av døde stengler fra blomstrende busker eller stauder.
  • Gi plantene en vårfôring – Gjødsling kan også finne sted på dette tidspunktet, ettersom plantene begynner å sprekke til liv for den kommende vekstsesongen.
  • Vær observant – Sist, men absolutt ikke minst, må gartnere begynne å finpusse disse observasjonsferdighetene. Selv om det teknisk sett ikke er en oppgave på oppgavelisten for hagearbeid, markerer april en periode med endring i hagen. Du bør være på vakt mot endringer som insekttilstedeværelse, sykdom og andre problemer.

Proaktive dyrkere kan bedre forhindre vanlige hageproblemer som kan påvirke avlingene deres negativt.

Anbefalt: