Gåringsliste for hagearbeid for høsten: september i Nordøst-regionen

Innholdsfortegnelse:

Gåringsliste for hagearbeid for høsten: september i Nordøst-regionen
Gåringsliste for hagearbeid for høsten: september i Nordøst-regionen

Video: Gåringsliste for hagearbeid for høsten: september i Nordøst-regionen

Video: Gåringsliste for hagearbeid for høsten: september i Nordøst-regionen
Video: Решение "ЧУДО РОСТ" для улучшения метаболизма растений в сентябре 2024, Kan
Anonim

I september i nordøst blir dagene kortere og kjøligere, og planteveksten avtar eller nærmer seg ferdigstillelse. Etter en lang varm sommer kan det være fristende å sette føttene opp, men det er fortsatt mange hageoppgaver i september for den nordøstlige gartneren å ta fatt på. Gjøremålslisten for høstens Northeast hager venter på ingen og legger grunnlaget for en sunn hage om våren.

September in the Northeast Garden

Labor Day-helgen er ofte en tid for familiesammenkomster og siste sjanse til å nyte sommerværet. Det betyr imidlertid ikke at vinteren er nært forestående. Det vil fortsatt være mange dager på å komme seg ut i hagene i nordøst for å jobbe med oppgavelisten for høsten.

For en ting, høstavlinger må høstes og deretter behandles for lagring. Ugress fortsetter å blomstre og må håndteres, og mens regnbyger er oftere i varselet, vil det sannsynligvis fortsatt være behov for litt vanning.

September i nordøst er også tiden for å forberede hagen for neste vekstsesong. Dette kan bety å endre jord, bygge nye høybed eller stier, og plante eller flytte blomstrende stauder, busker eller trær.

Gjøremålsliste for høstens nordøstlige hager

Mens september i Northeast gardens bringer noen gjøremål som beskjæring oggjødsling til ende, er det også tiden for å påta seg oppgaver som vil legge et solid grunnlag for neste års hage. September er en utmerket tid for å gjøre en jordtest som vil hjelpe deg med å finne ut hvilke, om noen, endringer jorda trenger.

Når du høster det siste av produktene og kutter ned blomstrende stauder, hvis du ikke allerede har gjort det, sørg for å spare noen frø. En annen septemberoppgave for Nordøst er å bestille pærer. Hvis du allerede har løker, er det på tide å plante dem.

Apropos blomster, på høstens gjøremålsliste er det å dele stauder som peoner, dagliljer, iris og hosta. September betyr også å grave opp de ømme knollene til gladiola, dahlia og knollbegonia. Forbered deg på oppblomstring til høytiden ved å flytte julestjerner i et mørkt rom i minst 16 timer om dagen. Ta også med amaryllisen inni og plasser på et kjølig, mørkt område.

Ytterligere septemberhagearbeid

September er tiden for å rydde opp i fuglebrettene. Vask godt for å kvitte materne for mugg og mugg. Hummingbird-matere kan rengjøres og lagres for neste sesong.

Bjerg de siste tomatene ved å fjerne eventuelle blomster fra plantene. Dette vil indikere for planten at det er på tide å modne frukt i stedet for å produsere.

Utendørs potteplanter bør være forberedt på å tas inn igjen. Sjekk dem for insekter først. Når du er inne, kutt ned på vanning og gjødsling.

De kjøligere septembertemperaturene i hager i nordøst er ideelle for å plante nye busker og trær, og gir dem god tid før vinteren til å etablere seg uten å fåstresset.

Til slutt, denne måneden er en flott tid for å starte en helårshage ved å bruke en kald ramme, legge til beskyttelse til høybed eller ved å bygge et drivhus.

Anbefalt: