Hengende kurvblomster for skygge – voksende skyggeblomster i hengende kurver

Innholdsfortegnelse:

Hengende kurvblomster for skygge – voksende skyggeblomster i hengende kurver
Hengende kurvblomster for skygge – voksende skyggeblomster i hengende kurver

Video: Hengende kurvblomster for skygge – voksende skyggeblomster i hengende kurver

Video: Hengende kurvblomster for skygge – voksende skyggeblomster i hengende kurver
Video: Part 07 - Sons and Lovers Audiobook by D. H. Lawrence (Ch 10-11) 2024, April
Anonim

Hengende kurver er et ekstremt populært tillegg til verandaer, terrasser og hagekroker. Overfylte med blomster gir hengende kurver lett farge og en følelse av overflod til vokseplasser. Selv de med begrenset plass kan innlemme kurver i utformingen av utendørs oppholdsrom. Kurver tilbyr også et allsidig alternativ for dyrking i områder som kan være mindre enn ideelle for andre planter - som skygge. Heldigvis er det ganske enkelt å velge skyggetolerante blomster for å henge kurver.

Voksende skyggeblomster i hengende kurver

Før du velger hengende skyggeblomster, må du først sørge for at de riktige vekstforholdene for hver plante er oppfylt. Dette betyr at kurver bør fylles med godt drenerende pottejord eller en jordblanding som er spesifikk for den spesielle blomstertypen. I tillegg bør alle plantekroker og hengeutstyr være sterke og forsvarlig sikret.

Når du velger skyggetolerante blomster for å henge kurver, må du også finne ut hvor mye skygge planteområdet faktisk får. Mens noen hengende kurvblomster for skygge vil gjøre seg best i full skygge, kan andre trenge litt sollys for å blomstre godt. Det er viktig å opprettholde denne balansen.

Deretter begynner du å plante skyggeblomster i hengende kurver ihtønsket visuell design. I de fleste tilfeller er kurver plantet med en "thriller, filler" og spiller-effekt. Disse begrepene refererer til den generelle formen og utseendet til hver valgte plante. Thrillerplanter trekker mest oppmerksomhet. Fyllplanter hjelper til med å fylle tomrom og tomrom i beholderen, og spillerplanter refererer til planter som fosser eller henger fra kurven.

Skyggeblomster for hengende kurver vil trenge hyppig vanning, men ikke like mye som planter dyrket i sol. Hengende kurver tørker raskere enn andre beholdere, og dette gjelder spesielt for de som ligger under modne trær eller verandaoverheng. Å etablere en rutine med vanning og fôring vil være nøkkelen til å holde hengende kurver vakre hele vekstsesongen.

Populære hengende kurvblomster for skygge

  • Astilbe
  • Bacopa
  • Begonia
  • Coleus
  • Fern
  • Fuchsia
  • Heuchera
  • Impatiens
  • Pansy

Anbefalt: