Sandbox Upcycling: How To Convert Sandbox To Vegetable Garden

Innholdsfortegnelse:

Sandbox Upcycling: How To Convert Sandbox To Vegetable Garden
Sandbox Upcycling: How To Convert Sandbox To Vegetable Garden

Video: Sandbox Upcycling: How To Convert Sandbox To Vegetable Garden

Video: Sandbox Upcycling: How To Convert Sandbox To Vegetable Garden
Video: From Sandbox to Garden: Episode 1 2024, Kan
Anonim

Barna er voksne og i bakgården står den gamle, forlatte sandkassen deres. Upcycling for å gjøre sandkasse om til hageplass har sannsynligvis krysset tankene dine. Tross alt ville en grønnsakshage med sandkasse være det perfekte høybedet. Men før du planter grønnsaker i en sandkasse, er det et par ting du bør huske på.

Er det trygt å konvertere sandkasse til grønnsakshage?

Det første trinnet er å bestemme hvilken tresort som brukes til innebygde sandkasser. Cedar og redwood er sikre alternativer, men trykkbehandlet tre er ofte sørlig gul furu. Før januar 2004 inneholdt mye av det trykkbehandlede tømmeret som ble solgt i USA kromatert kobberarsenat. Dette ble brukt som plantevernmiddel for å avskrekke termitter og andre kjedelige insekter fra å skade behandlet tre.

Arsenet i dette trykkbehandlede trelastet lekker ut i jorden og kan forurense hagegrønnsaker. Arsen er et kjent kreftfremkallende middel og press fra EPA resulterte i at produsenter gikk over til kobber eller krom som konserveringsmiddel for trykkbehandlet trelast. Selv om disse nyere kjemikaliene fortsatt kan absorberes av planter, har tester vist at dette skjer i svært lav hastighet.

Konklusjonen, hvis sandkassen din ble bygget før 2004 med trykkbehandlet trelast, er det kanskje ikke det beste å prøve å konvertere en sandkasse til en grønnsakshage alternativ. Selvfølgelig kan du velge å erstatte det arsen-behandlede tømmeret og fjerne den forurensede jorda og sanden. Dette vil tillate deg å bruke sandkassens plassering til en hage med høybed.

Plastic Sandbox Upcycling

På den annen side kan kasserte rektangulære eller skilpaddeformede sandkasser av plast enkelt gjøres om til en søt bakgård eller terrassehageplanter. Bare bor noen hull i bunnen, fyll med favorittpotteblandingen din og den er klar til å plante.

Disse mindre sandkassene mangler ofte dybden til innebygde modeller, men er ideelle for grunne rotplanter som reddiker, salat og urter. De kan også brukes av leilighetsbeboere som mangler hageplass i bakgården. Den ekstra fordelen er at disse gjenbrukte lekene kan transporteres til en ny utleiedel med relativ letthet.

Opprette en grønnsakshage med sandkasse i bakken

Hvis du har funnet ut at treverket i den innebygde sandkassen din er trygt for hagearbeid, eller du planlegger å bytte det ut, følger du disse enkle trinnene for å gjøre sandkasse om til hageplass:

  • Fjern den gamle sanden. Reserver litt sand til den nye grønnsakshagen din med sandkasse. Resten kan legges inn i andre hagebed for å redusere komprimering eller spre lett på plenen. Hvis sanden er ganske ren og kan gjenbrukes i en annen sandkasse, bør du vurdere å gi den til en venn eller donere den til en kirke, park eller skoleplass. Du kan til og med få litt hjelp til å flytte den!
  • Fjern eventuelt gulvmateriale. Innebygde sandkasser har ofte et tregulv, presenninger eller landskapsstoff for å hindre sanden frablanding med jord. Sørg for å fjerne alt dette materialet slik at røttene til grønnsakene dine kan trenge ned i bakken.
  • Refill sandbox. Bland den reserverte sanden med kompost og matjord, og legg deretter sakte til sandkassen. Bruk en liten jordfreser eller håndgrav jorden under sandkassen for å innlemme denne blandingen. Ideelt sett vil du ha en 12-tommers (30,5 cm) base for planting.
  • Plant grønnsakene dine. Din nye grønnsakshage med sandkasse er nå klar for å transplantere frøplanter eller så frø. Vann og nyt!

Anbefalt: