Regional oppgaveliste: Tending Southern Gardens In June

Innholdsfortegnelse:

Regional oppgaveliste: Tending Southern Gardens In June
Regional oppgaveliste: Tending Southern Gardens In June

Video: Regional oppgaveliste: Tending Southern Gardens In June

Video: Regional oppgaveliste: Tending Southern Gardens In June
Video: Two amazing Shortcut of windows 💻 #taskmanager #shutdown 2024, Kan
Anonim

Temperaturene varmes opp for den sørlige delen av landet innen juni. Mange av oss har opplevd uvanlig, men ikke uhørt, frost og fryser sent i år. Disse har sendt oss i kapp for å bringe pottebeholdere inn og dekke utendørsplantinger. Vi er glade for at det er over for året, så vi kan fortsette med oppgavene i hagene våre.

Sørøst regional gjøremålsliste

Selv om dette sannsynligvis ikke holdt oss for mye tilbake, kan noen av oss ha utsatt å plante noen av avlingene våre i den varme årstiden. I så fall er juni en perfekt tid for å plante frø og unge planter for den kommende innhøstingen. Plant agurker, okra, meloner og andre grønnsaker og frukter som trives om sommeren.

Apropos sommer, vi forstår at de 90 og 100 grader F. (32–38 C.) ettermiddagene er rett rundt hjørnet. Interplant sommervoksende avlinger med høyere prøver for å gi litt skygge i de kommende månedene. Mais er en flott sommeravling for å skyggelegge squash, gresskar og meloner akkurat når de trenger det. Følgeplante med bønner for å forbedre smaken.

Solsikker, Nicotiana (blomstrende tobakk) og cleome (edderkoppblomst) er høye nok til å gi noe av den nyansen også. Andre varmekjære ettårige planter som celosia, portulaca og nasturtiums i grønnsaksbedet har prydplanterog bruk av skadedyrbekjempelse. Prøv noen av de nylig introduserte coleus som vokser i sol og varme.

Våre hageoppgaver i juni kan omfatte å plante palmer hvis du vil legge dem til landskapet ditt. Det meste av tre- og buskplanting er best å overlate til tidlig vår eller høst, men palmetrær er et unntak.

Tomatplanting fortsetter i sørlige hager i juni. Jorden er varm nok til at frø vil spire lett utenfor. For de som allerede er plantet, se etter blomstrende råte. Dette er ikke en sykdom, men en lidelse og kan komme fra en kalsiumubalanse. Noen gartnere behandler dette med knuste eggeskall mens andre anbefaler pelletisert lime. Vann tomater konsekvent og ved røttene. Fjern skadet frukt, siden den fortsatt tar vann og næringsstoffer.

Andre junioppgaver for hagearbeid i Sørøst

  • Se etter japanske biller på stauder. Disse kan raskt avløve verter og gå videre til andre planter.
  • Dødhoderoser og andre stauder for å oppmuntre til flere oppblomstringer.
  • Inspiser frukttrær for brannskade, spesielt på trær som tidligere har hatt slike problemer.
  • Tynn ut fersken og epler, om nødvendig.
  • Behandle trær for sekkeorm. Kraftige angrep kan skade og til og med drepe trær.
  • Beskjær døde bunngrener på krypende einer for å øke luftsirkulasjonen og helsen til grøntområdet. Mat og mulch for å redusere stress om sommeren.
  • Skade skadedyr blir synlig på plenen denne måneden. Godbit for chinch bugs, føflekker og hvite larver hvis du oppdager dem.

Anbefalt: