Garden Tornado Protection: Lær om hagearbeid i tornado-utsatte regioner

Innholdsfortegnelse:

Garden Tornado Protection: Lær om hagearbeid i tornado-utsatte regioner
Garden Tornado Protection: Lær om hagearbeid i tornado-utsatte regioner

Video: Garden Tornado Protection: Lær om hagearbeid i tornado-utsatte regioner

Video: Garden Tornado Protection: Lær om hagearbeid i tornado-utsatte regioner
Video: ჯენიფერ გეიზი - "უკიდურესი სიმაღლე" - აუდიო წიგნი 2024, April
Anonim

Når du arbeider med hage i områder som er utsatt for tornado, som Midtvesten, lønner det seg å gjøre leksene dine før du designer et landskap eller legger til trær i hagen. Ved å velge vindbestandige trær og ta skikkelig vare på disse trærne vil du gå langt mot hagetornadobeskyttelse. Forhåndsvarsling om en tornado som nærmer seg kan også gi tid til raskt å fjerne gjenstander i hagen som kan bli luftbårne eller dekke planter som kan lide skade.

Tornado Proof Gardening

Du lurer kanskje på hvordan du kan beskytte hagen din mot en tornado eller om det er mulig. Når huseiere bestemmer seg for å plante trær eller en hage, velger de ofte planter basert på høstfarge, blomstring, duft osv. Ved også å vurdere et tres styrke mot rasende vind, for eksempel under en tornado, kan huseieren minimere stormskader.

Slik gjør du det:

  • Forsk på trær i klimasonen din som er vindbestandige. En god kilde er det lokale samvirkekontoret. For eksempel er trær som er hjemmehørende i stormutsatte regioner gode spill. De har dype rotsystemer som holder dem godt plantet i bakken. Eksempler på tornado-hardføre planter inkluderer skallet sypress,ginkgo, levende eik, magnolia og vinget alm.
  • Unngå trær med grunt rotsystem og svak grenstruktur som den altfor plantede Bradford-pæren. Andre er bjørk, bokselder, bomullsved, kornel, rød sedertre og selje.
  • Etter at de nye trærne er plantet, vil riktig beskjæring, gjødsling og vanning holde trærne sunne og bedre i stand til å tåle voldsomt vær.
  • Mulch under trærne til drypplinjen for å beskytte røttene mot klippeskader.
  • Sjekk landskapet ditt med jevne mellomrom for døde trær og ødelagte eller skadede lemmer. Rådfør deg med en arborist, om nødvendig, for trimming eller fjerning.

Beskyttelse mot hagetornado når stormer er forestående

Med dagens sofistikerte værsystemer kan meteorologer advare innbyggere om forestående sterk vind og farlige stormer. Før dårlig vær rammer, her er noen tips for å minimere stormskader:

  • Sjekk hagen for alt som kan bli luftbåren, og ta det med inn i garasjen eller hjem om mulig. Eksempler inkluderer potteplanter eller hengende kurver, hagepynt, plenmøbler, fuglematere og slanger. Store containere kan flyttes til et skjermet område.
  • Bruk staker for å støtte små trær og busker.
  • Undersøk hagen din og høst så mye som mulig.
  • Hjelp med å beskytte små hager ved å omgi dem med sandsekker eller poser med jordforbedringsmidler du har for hånden.
  • Fjern lette raddeksler som kan bli skadet i sterk vind.

En katastrofal værhendelse som en tornado kan være ødeleggende, men noen fåforholdsregler for hagen din kan redusere mengden opprydding etterpå.

Anbefalt: