Hvordan bruke droner til hagearbeid – Lær om hagearbeid med droner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke droner til hagearbeid – Lær om hagearbeid med droner
Hvordan bruke droner til hagearbeid – Lær om hagearbeid med droner

Video: Hvordan bruke droner til hagearbeid – Lær om hagearbeid med droner

Video: Hvordan bruke droner til hagearbeid – Lær om hagearbeid med droner
Video: DJI MG-1S - Agricultural Wonder Drone 2024, Kan
Anonim

Det har vært mye debatt om bruken av droner siden de dukket opp på markedet. Mens bruken av dem i noen tilfeller er tvilsom, er det ingen tvil om at droner og hagearbeid er en match made in heaven, i det minste for kommersielle bønder. Hva kan det hjelpe med å bruke droner i hagen? Den følgende artikkelen inneholder informasjon om hagearbeid med droner, hvordan du bruker droner til hagearbeid og andre interessante fakta om disse hage-quadcoptrene.

Hva er et hage-quadcopter?

Et hage-quadcopter er en ubemannet drone som ligner et minihelikopter, men med fire rotorer. Den flyr autonomt og kan styres med en smarttelefon. De går under forskjellige navn, inkludert, men ikke begrenset til, quadrotor, UAV og drone.

Prisen på disse enhetene har f alt betraktelig, noe som sannsynligvis forklarer deres varierte bruksområder fra fotografering og videobruk til politi- eller militærengasjementer, katastrofehåndtering og, ja, til og med hagearbeid med droner.

Om droner og hagearbeid

I Nederland, kjent for sine blomster, har forskere brukt selvnavigerende droner for å pollinere blomster i drivhus. Studien kalles AutonomePollination and Imaging System (APIS) og bruker en hage quadcopter for å hjelpe til med pollinering av avlinger, for eksempel tomater.

Dronen oppsøker blomster og skyter en luftstråle som vibrerer grenen blomsten er på, og pollinerer i hovedsak blomsten. Dronen tar deretter et bilde av blomstringen for å fange øyeblikket av pollinering. Ganske kult, ikke sant?

Pollinering er en metode for bruk av droner i hagen. Forskere ved Texas A&M har brukt droner siden 2015 for å «lese ugresset». De bruker hage quadcopters som har en bedre evne til å sveve nær bakken og utføre presise bevegelser. Denne evnen til å fly lavt og ta bilder med høy oppløsning gjør det mulig for forskere å finne ugress når det er lite og kan behandles, noe som gjør ugresshåndtering enklere, mer presis og rimeligere.

Bønder bruker også droner i hagen, eller rettere sagt åkeren, for å holde øye med avlingene deres. Dette reduserer tiden det tar å håndtere ikke bare ugress, men skadedyr, sykdommer og vanning.

Hvordan bruke droner til hagearbeid

Selv om alle disse bruksområdene for droner i hagen er fascinerende, trenger ikke den gjennomsnittlige gartneren en tidsbesparende enhet for å administrere en mindre hage, så hvilken bruk har droner for en standard hage på en mindre hage skala?

Vel, for det første er de morsomme, og prisene har f alt betraktelig, noe som gjør hage-quadcoptre tilgjengelig for flere. Å bruke droner i hagen på en vanlig timeplan og notere trender kan hjelpe med fremtidige hageplanter. Den kan fortelle deg om visse områder mangler vanning eller om en viss avling ser ut til å gjøre dettrives i ett område fremfor et annet.

I utgangspunktet er det å bruke droner i hagen som en høyteknologisk hagedagbok. Mange hjemmegartnere fører en hagedagbok uansett, og å bruke droner i hagen er bare en utvidelse, pluss at du får vakre bilder å kombinere med andre relevante data.

Anbefalt: