Kortsiktig hagearbeid – dyrking av en hage med raskt resultat til sommeren

Innholdsfortegnelse:

Kortsiktig hagearbeid – dyrking av en hage med raskt resultat til sommeren
Kortsiktig hagearbeid – dyrking av en hage med raskt resultat til sommeren

Video: Kortsiktig hagearbeid – dyrking av en hage med raskt resultat til sommeren

Video: Kortsiktig hagearbeid – dyrking av en hage med raskt resultat til sommeren
Video: Why I give my veggies SO much space when planting! 2024, Kan
Anonim

Er du en korttidsleietaker eller en som reiser mye? Hvis du trenger en "raskt resultathage" på et midlertidig sted, er det mange rasktvoksende planter og til og med frø som gir en rask høst.

Planter raskt voksende hager

Vurder å dyrke hele eller i det minste deler av blomstene, fruktene eller grønnsakene dine i beholdere slik at du kan flytte dem med deg. Hvis dette ikke er gjennomførbart for din situasjon, få et jordbed klar for planting.

Finn et område med rik jord i hel til delvis sol. Lukk den, fjern steiner og til den er flere tommer (8 cm) dyp. Legg til kompost og bryt opp bakken ytterligere mens du jobber med det for ditt kortsiktige hageprosjekt. Lag rader, åser eller begge med grunne furer mellom dem. Når planterøttene vokser, vil du bruke furene til vanning. Fruktbar jord er viktig for at grønnsaker skal nå riktig utviklingsstadier innen den raskeste tidsperioden.

Rask å dyrke sommeravlinger

Å dyrke en hage for leietakere som er kortsiktige vil være mer produktivt når du kjøper små planter eller starter dem selv fra frø innendørs. Hva du planter avhenger av sesongen. På senvinteren eller tidlig på våren, når temperaturen fortsatt er kjølig, kan du dyrke gulrøtter (50 dager til høsting), reddiker (25 dager), spinat (30 dager), en rekke grønnsaker (21 til 35 dager),og rotgrønnsaker. Noen greener foretrekker delvis skyggefulle områder. Sjekk hvor lang tid det er til høsting for hver prøve før planting, slik at du ikke overskrider tidsrammen.

Høst spinat og bladsalat når de når passe størrelse. Høst babyblader fra utsiden, slik at de indre bladene kan fortsette å vokse, hvis ønskelig. Du kan også dyrke disse plantene som mikrogrønt, høsting på mellom 10 og 25 dager. Mens mikrogrønt er dyre å kjøpe, er de enkle å dyrke fra frø og en kortsiktig produsent.

For blomster i hagen med raske resultater, legg til etårige kjølige årstider tidlig på våren, og legg til varianter fra den varme årstiden når temperaturen blir varm. De fleste stauder bruker lengre tid på å blomstre, men kommer tilbake hvert år i de flyttbare pottene.

Druk en hage raskt med avlinger i varme årstider ved å dyrke tomatplanter eller starte dem fra frø. De fleste tomater trenger hele sommersesongen for å produsere, men cherrytomater er klare for høsting på mindre enn 60 dager og vokser også godt i containere. Legg til sommersquash og bushbønner (60 dager til høsting) for ytterligere sunne og raskt voksende avlinger.

Hvis du har mer tid, tilsett mais til bønnene og squashen for en kompatibel Three Sisters-hage. Noen typer mais modnes på 60 dager, mens andre typer kan ta tre måneder. Se etter en type tidlig modning hvis tiden er begrenset.

Plant spinat igjen, i et lett skyggelagt område, for en sommerhøst av de sunne greenene.

Anbefalt: