Northwest Shade Trees: Gode Shade Trees i Washington og nabostatene

Innholdsfortegnelse:

Northwest Shade Trees: Gode Shade Trees i Washington og nabostatene
Northwest Shade Trees: Gode Shade Trees i Washington og nabostatene

Video: Northwest Shade Trees: Gode Shade Trees i Washington og nabostatene

Video: Northwest Shade Trees: Gode Shade Trees i Washington og nabostatene
Video: Shade trees 2024, April
Anonim

De globale temperaturene er på vei opp, selv i det nordvestlige Stillehavet med det overveiende tempererte klimaet. En enkel (om enn midlertidig) løsning er å inkludere skyggetrær i det nordvestlige landskapet for å redusere temperaturen. Å plante skyggetrær kjøler ikke bare ned ting, men skyggen de gir gjør at asf altgatene varer lenger, og trærnes rotsystemer treger avrenning som ellers må behandles.

Interessert i å dyrke skyggetrær i Washington eller andre stater i det nordvestlige Stillehavet? Les videre for å lære om skyggetrær for hagen.

Pacific Northwest Shade Trees

Det er tre ting du bør vurdere før du investerer i skyggetrær til hagen.

Først av alt, bestem hvor treet skal. Vest- og søreksponering er de varmeste, så trær bør plasseres for å skygge disse områdene i varme sommermåneder.

Når du har bestemt deg for plasseringen av skyggetrærne, tenk på formen og størrelsen på baldakinen. Hvis du ønsker å skygge huset under varmen på dagen, velg et Pacific Northwest skyggetre som har en bred baldakin for å skygge taket og redusere solbelastningen. Hvis du bestemmer deg for å plante treet nær huset, installer overbygde takrenner for å minimere vedlikeholdet, eller plant trær halve avstanden fra boligen for å tillate spredning avkalesjen.

Hvis du bestemmer deg for å plante skyggetrær i Nordvestlandskapet som fjernes fra boligens nærområde, vil taket bli utsatt for middagssolen, men treet vil fortsatt skygge for den verste varmen og takrennene. vil ikke bli tilstoppet med bladrester.

Turk til slutt oppkjørselen, som absorberer varme om dagen og stråler ut den om natten. Vurder å plante skyggetrær i nærheten, men hold dem flere meter fra fortauet for å tillate rotvekst.

Hvis du har et veldig sm alt asf altert område du ønsker å skygge, velg busker med en trelignende vane og med fibrøse, ikke treaktige røtter. Et godt eksempel kan være myrtkultivarer som «Natchez», «Musskogee» og «Arapaho» med rotsystemer som er mindre sannsynlig å skade fortau.

Typer skyggetrær i det nordvestlige USA

Trær kan være en stor investering, så når du har bestemt deg for vurderingene ovenfor og er klar til å velge et skyggetre, husk å tenke på hvilken type jord et tre trenger, hvor mye vann, hvordan treet vil bli vannes, og om treet vil være i et vindfullt område.

Nedenfor er noen ideer til skyggetre for bruk i områder i nordvest i USA, som alle er store i høyden ved forfall (15 m.).

  • Eiketrær: Eiketrær er et universelt skyggetre i mange regioner, og det nordvestlige Stillehavet er intet unntak.
  • Oregon hvit eik: Dette treet er hjemmehørende på vestkysten og er ekstremt tørketolerant når det er etablert.
  • italiensk eller ungarsk eik: Nok en ekstrem tørketolerant tre.
  • Shumard eik: Ikke hjemmehørende i regionen, men et godt utvalg av tre i skygge med nydelig høstfarge.
  • Kentucky coffeetree: Kentucky coffeetree har enorme sammensatte blader som kaster flekkete skygge og er tørketolerante når de etableres.
  • Norway Maple: Et av de beste og mest dyrkede skyggetrærne i Washington og andre Pacific Northwest-stater er Norgeslønnen, som det finnes flere kultivarer av.
  • Catalpa: Catalpa er et blomstrende skyggetre for hagen med en avrundet baldakin og store, hjerteformede blader.
  • Japansk pagodetre: Et annet blomstrende skyggetre som kaster et flekkete lys er det japanske pagodetreet. Velg kreftbestandige kultivarer.
  • Bald sypress: Skallet sypress er et løvfellende bartrær med mellomgrønne nåler som blir oransje om høsten. Vanen til dette treet er konisk eller pyramideformet, noe som gjør det perfekt for trange steder.

Smaller Pacific Northwest Shade Trees

  • Yellowwood: Dette treet produserer velduftende blåregnlignende blomster, men det kan dessverre ikke blomstre før det er 10 år gammelt. Treet har en bred, avrundet baldakin og lange sammensatte blader.
  • Osage orange: Osage orange 'White Shield' er en fruktløs hann som er varme- og tørketolerant med blanke grønne blader som blir knallgule om høsten.
  • Black tupelo: Svart tupelo er et pyramideformet tre som utvikler en spredende krone når det modnes med en vakker rød/oransje høstfarge.
  • kinesiskpistache: Kinesisk pistache er ekstremt tolerant for en rekke forhold og produserer strålende oransje og røde blader om høsten.
  • ' Shademaster' honninggresshoppe: Denne honninggresshoppen er nesten det perfekte skyggetreet, som vokser mellom 9-21 m i høyden med en klassisk avrundet baldakin og små løv som gjør høsten til en lek.

Anbefalt: