November Hagearbeid – å dyrke en hage i sørvest i november

Innholdsfortegnelse:

November Hagearbeid – å dyrke en hage i sørvest i november
November Hagearbeid – å dyrke en hage i sørvest i november

Video: November Hagearbeid – å dyrke en hage i sørvest i november

Video: November Hagearbeid – å dyrke en hage i sørvest i november
Video: 10 Veggies You Can STILL Plant In November For A Beautiful Fall Garden 2024, April
Anonim

The Southwest-hagen er fortsatt levende og full av hagearbeid i november. I høyere høyder har frost sannsynligvis allerede truffet, mens i lavere høyder er det nært forestående frost, noe som betyr at det er på tide å høste de siste avlingene og begynne å legge hagen til sengs. Det er her en regional oppgaveliste vil komme godt med.

Les videre for å finne ut hvilke hageoppgaver i november må utføres for området ditt.

Southwest Garden i november

Sørvesten omfatter områder med ørken og fjellterreng, sammen med medfølgende temperatur- og værsvingninger. Dette betyr at Southwest hagearbeid vil variere litt fra område til område. Når det er sagt, kan en regional oppgaveliste settes sammen og brukes som en veiledning for å gjøre hagen klar for vintermånedene og påfølgende vår.

regional oppgaveliste for november

Avhengig av ditt sørvestlige område, kan november fortsatt være høstingstid. Avlinger plantet i midten til sensommeren kommer til frukt og må høstes og spises eller bearbeides. Hvis avlingene fortsatt vokser og produserer, beskytt dem mot frost.

Beskytt også ømme stauder mot frost med et frostteppe eller flytt dem til en overbygd terrasse eller et beskyttet område på dekk. Reduser vanning og fortsett med lukingen.

Rydd opp i de tomme utegrytene ved å sterilisere dem med en blekemiddel/vannoppløsning for å drepe mugg eller bakterier. Rengjør og oppbevar samtidig hageredskaper og oppbevar slanger. Slip klippeknivene og andre skarpe redskaper nå.

Fjern eventuell gjenværende frukt fra trær og de som forsøpler bakken. Ta en jordprøve for å finne ut hva, om noe, jorda må endres med. Southwest-hagen i november er det perfekte tidspunktet for å juice opp jorda om nødvendig.

Ytterligere hagearbeid i november

Noen planter som mammaer og peoner bør beskjæres tilbake etter den første frosten, mens andre bør stå i fred for dyrelivet å knaske på om vinteren. La innfødte planter og de med frøkapsler være i fred for fugler og annet dyreliv. Heng fuglematere med talgfylte. Invester i et solcelledrevet fuglebad så dine fjærkledde venner har en jevn kilde til drikkevann.

Andre hagearbeid i november inkluderer plenpleie. Plenpleie for hager i sørvest i november vil avhenge av hvilken type gress du har. Varme gress som blågress, rug og svingel bør vannes hver uke til ti dager.

Påfør høy nitrogengjødsel for å sikre at gresset forblir grønt om vinteren. Klipp gress fra den varme årstiden til de blir i dvale og fortsett å vanne selv når de er i dvale minst to ganger i måneden. Gress fra kjølige årstider, som Bermuda, går i dvale, men bør fortsatt vannes minst to ganger i måneden.

Å takle disse hageoppgavene i november nå vil sikre at hagen er klargjort og klar for neste gangvår.

Anbefalt: