Hagearbeid lover og forordninger - Vanlige hage lover - Hagearbeid Know How

Innholdsfortegnelse:

Hagearbeid lover og forordninger - Vanlige hage lover - Hagearbeid Know How
Hagearbeid lover og forordninger - Vanlige hage lover - Hagearbeid Know How

Video: Hagearbeid lover og forordninger - Vanlige hage lover - Hagearbeid Know How

Video: Hagearbeid lover og forordninger - Vanlige hage lover - Hagearbeid Know How
Video: Into The Unknown | 5 Unexplained Disappearances | Volume 1 2024, Kan
Anonim

Etter hvert som befolkningen vokser og flere bor tettere sammen, har det vært en økning i antall hagelover i byer og tettsteder. En hagelov kan føre til at de beste planene dine går mot hverandre med lokal rettshåndhevelse, så det er viktig at du sjekker om din lokalitet har noen lover som påvirker hagen din. Nedenfor har vi listet opp noen vanlige lover om hage- og hagepleie.

Felles hage- og hagepleielover

Gjerder og hekker– Blant de mer vanlige byhageforskriftene er de som regulerer hvor høyt et gjerde eller hekk kan være. Noen ganger kan gjerder og hekker forbys alle sammen, spesielt når det gjelder forgård eller gatevendte gårdsplasser.

Lengde på gress– Hvis du har drømt om å ha en villblomsteng i stedet for en plen, er dette en hagelov du må være oppmerksom på. De fleste områder forbyr gress over en viss høyde. Mange rettssaker har oppstått etter at byer har slått ned en enggård.

Vanningskrav– Avhengig av hvor du bor, kan hagepleieloven forby eller kreve visse typer vanning. Vanligvis der det er lite vann, er det forbudt å vanne plener og planter. På andre områder kan du få bot for utleieplenen din blir brun av mangel på vanning.

Helvetestrips– Helvetesstriper er delene av land mellom gaten og fortauet. Dette vanskelige å vedlikeholde skjærsildslandet tilhører byen ved lov, men du er pålagt å holde det vedlikeholdt. Trær, busker og andre planter plassert i disse områdene av byen er ditt ansvar å ta vare på, men du har norm alt ikke rett til å skade eller fjerne disse plantene.

Fugler– Mange mennesker innser ikke at de fleste områder forbyr å forstyrre eller drepe ville fugler. De fleste områder har til og med lover som begrenser omsorgen for disse fuglene, selv om de er skadet. Hvis du finner en skadet villfugl i hagen din, ring et lok alt dyrelivsbyrå for å komme og hente fuglen. Ikke flytt eller forstyrre reir, egg eller unger.

Ugress– Byhageforskrifter forbyr ofte å vokse skadelig eller invasivt ugress, enten med viten eller ubevisst. Dette ugresset endrer seg fra område til område avhengig av klimaet og forholdene.

Dyr– Andre vanlige byhageforskrifter gjelder for husdyr. Selv om det kan være en fin idé å holde noen få høner eller en geit, kan dette være forbudt i henhold til mange byers hagelover.

Komposthauger– Mange gartnere holder komposthauger i bakgården, og nesten like mange byer har en hagelov om hvordan disse haugene skal vedlikeholdes. Noen områder forbyr alle disse nyttige hagehjelpemidlene.

Uansett hvor du bor, hvis du har en nabo innen kasteavstand fra huset ditt, er sjansen stor for at det er hagelover og hagepleielover som gjelder forhagen og hagen din. Hvis du sjekker med den lokale byen eller rådhuset, blir du mer kjent med disse lovene og hjelper deg med å overholde dem.

Anbefalt: