Peony Winter Care – Lær om vinterpeonbeskyttelse

Innholdsfortegnelse:

Peony Winter Care – Lær om vinterpeonbeskyttelse
Peony Winter Care – Lær om vinterpeonbeskyttelse

Video: Peony Winter Care – Lær om vinterpeonbeskyttelse

Video: Peony Winter Care – Lær om vinterpeonbeskyttelse
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Er peoner kaldbestandige? Er det nødvendig med beskyttelse for peoner om vinteren? Ikke bekymre deg for mye om de dyrebare peonene dine, siden disse vakre plantene er ekstremt kuldetolerante og tåler minusgrader og vintre så langt nord som USDA plantehardhetssone 3.

Faktisk er mye beskyttelse av vinterpeoner uråd fordi disse tøffe plantene faktisk trenger omtrent seks uker med temperaturer under 40 grader F. (4 C.) for å blomstre året etter. Les videre for mer informasjon om kuldetoleranse for peoner.

Peoner om vinteren

Peoner elsker kaldt vær, og de trenger ikke mye beskyttelse. Det er imidlertid et par ting du kan gjøre for å sikre at planten forblir sunn gjennom vinteren.

  • Kutt peoner nesten helt ned til bakken etter at bladene blir gule om høsten. Vær forsiktig så du ikke fjerner noen av de rødlige eller rosa knoppene også kjent som "øyne", ettersom øynene, som finnes nær bakkenivå, er begynnelsen på neste års stengler (ikke bekymre deg, øynene vil ikke fryse).
  • Ikke bekymre deg for mye hvis du glemmer å klippe ned peonen din om høsten. Planten vil dø tilbake og gro igjen, og du kan rydde den om våren. Sørg for å rake opp rusk rundt planten. Ikke komposter avskjæret, da det kan føre til soppsykdom.
  • Mulching peoner om vinteren egentliger ikke nødvendig, selv om en tomme eller to (2,5-5 cm.) med halm eller strimlet bark er en god idé for plantens første vinter eller hvis du bor i et langt nordlig klima. Ikke glem å fjerne gjenværende mulch om våren.

Trepeon kuldetoleranse

Trepioner er ikke fullt så tøffe som busker. Hvis du bor i et kaldt klima, vil det å pakke inn planten med burlap på senhøsten beskytte stilkene. Ikke kutt trepioner til bakken. Selv om dette skjer, bør det ikke være noen langsiktig skade, og anlegget vil snart komme seg tilbake.

Anbefalt: