African Blue Basilikum Plant Info – Afrikansk basilikumbruk og dyrkingstips

Innholdsfortegnelse:

African Blue Basilikum Plant Info – Afrikansk basilikumbruk og dyrkingstips
African Blue Basilikum Plant Info – Afrikansk basilikumbruk og dyrkingstips

Video: African Blue Basilikum Plant Info – Afrikansk basilikumbruk og dyrkingstips

Video: African Blue Basilikum Plant Info – Afrikansk basilikumbruk og dyrkingstips
Video: The African basil or Clove basil. A plant for good health. 2024, Kan
Anonim

Den afrikanske blå basilikumplanten (Ocimum gratissimum), også kjent som nellikbasilikum og afrikansk basilikum, er en flerårig busk som dyrkes for hekk eller for medisinsk og kulinarisk bruk. Tradisjonelt, og kommersielt i dag, dyrkes afrikansk basilikum for sine oljer, som brukes i smakstilsetninger og insektmiddel.

Om afrikanske basilikumplanter

Afrikanske blå basilikumplanter, som er hjemmehørende i Afrika og Sør-Asia, har lenge blitt dyrket for medisinsk og kulinarisk bruk av bladene. Den er i slekt med den vanlige basilikumen som gir smak til så mange retter, men som vokser som en busk i stedet for en bladaktig urt.

Bussen blir opptil 2 m høy og ser litt ugressaktig ut. Du kan trimme og forme den for å se ryddigere ut. Det riktige vekstmiljøet for afrikansk basilikum er subtropisk og tropisk med noe fuktighet. Den vil ikke overleve en kald vinter og for mye fuktighet påvirker mengden og kvaliteten på oljen bladene produserer.

African Basilikumbruk

For en arbeidshest av en plante er dette et godt valg. Den har både spiselige og medisinske bruksområder. Som en spiselig urt brukes bladene til å smaksette retter eller tilberedes som en grønn. Ulike varianter varierer i aroma og smak: timian, sitrontimian og nellik. Bladene kan også brukes til å lage te og oljene ekstraheres for å lage nellik- eller timianolje.

I hjemlandet Afrika,planten er også kjent for flere medisinske bruksområder, blant annet som insektmiddel. Den dyrkes for oljeproduksjon og eksporteres og brukes til å lage insektsprayer. Noen av de andre potensielle medisinske bruksområdene inkluderer behandling av:

  • Feber
  • Parasites
  • Bakterielle infeksjoner
  • Forkjølelse
  • Hodepine
  • Gastrointestinale problemer

Hvordan dyrke afrikansk basilikum

Hvis du har det rette klimaet, eller er villig til å overvintre planten din inne, er afrikansk basilikum fin å dyrke på grunn av duften og spiselige blader. Pleie av afrikansk blå basilikum krever de beste forholdene; full sol, leirholdig jord som er rik på næringsstoffer og godt drenert, og moderat fuktighet og jordfuktighet.

Denne planten kan bli invasiv og spre seg raskt i forstyrrede områder. Vær forsiktig hvis du vokser ute i en region der forholdene er til rette for at den skal trives.

Anbefalt: