Vinterhagearbeid innendørs – Hvordan dyrke mat inne om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinterhagearbeid innendørs – Hvordan dyrke mat inne om vinteren
Vinterhagearbeid innendørs – Hvordan dyrke mat inne om vinteren

Video: Vinterhagearbeid innendørs – Hvordan dyrke mat inne om vinteren

Video: Vinterhagearbeid innendørs – Hvordan dyrke mat inne om vinteren
Video: Working With Conservatory Valet UK 2024, April
Anonim

Når temperaturene synker og dagene korter, er vinteren nært forestående og hagearbeidet settes på baksiden til våren, eller er det det? Hvorfor ikke prøve vinterhagearbeid innendørs.

En innendørs vinterhage vil ikke gi deg alle produktene du trenger, men den kan gi deg et produkt du kjøper i butikken. I tillegg lar dyrking av innendørs vinterplanter deg holde tommelen grønne, for å si det sånn. Les videre for å lære hvordan du dyrker mat inne om vinteren.

Kan du hage inne om vinteren?

Ja, du kan hage inne om vinteren, og det er en fin måte å slå tilbake vinterbluesen samtidig som du gir familien din ferske råvarer og urter. Du kan få hjelp av barna med å plante frø og holde tritt med vanning, flytte planter som allerede vokser ute innendørs, eller starte frø innendørs for å bli plantet utendørs om våren.

Om vinterhagearbeid innendørs

Selvfølgelig kan du ikke forvente å dyrke viltvoksende squash eller høye mais når vinterhagearbeid innendørs, men det er mange andre avlinger som lykkes vakkert som vinterplanter.

For å dyrke mat inne om vinteren, trenger du enten et sydlig eksponeringsvindu og/eller litt ekstra belysning i form av vokselys. Fullspektre fluorescerende pærer er vanligvis tilgjengelige og koster mesteffektiv.

Utover disse kravene trenger du medium og containere eller et hydroponisystem eller aerohage.

Vinter innendørs planter

Mange dyrker urter i en solrik vinduskarm, og det er et flott sted å begynne, men i vinterhagen innendørs (hvis du holder det varmt nok) kan du også dyrke:

  • Redishes
  • Gulrøtter
  • Greens
  • Microgreens
  • Sprout
  • Sopp
  • Peppers
  • Tomater

Et dverg sitrustre er en fin måte å ha fersk vitamin C-juice for hånden eller prøve å dyrke ingefær. Ingefær vil imidlertid trenge litt hjelp i form av fuktighet. Et oppvarmet hus har en tendens til å være for tørt for ingefær, men det kan dyrkes i et terrarium eller en gammel fisketank.

Bare husk at forskjellige avlinger har forskjellige behov. Gjør noen undersøkelser angående de ideelle temperaturene for spiring (en varmematte hjelper), hvor mange timer med lys og vann avlingen trenger, og sørg for å bruke en god organisk gjødsel for å holde plantene glade mens de vokser i din innendørs vinterhage.

Anbefalt: