Avocado Leaf Disease - Informasjon om algebladflekker av avokado

Innholdsfortegnelse:

Avocado Leaf Disease - Informasjon om algebladflekker av avokado
Avocado Leaf Disease - Informasjon om algebladflekker av avokado

Video: Avocado Leaf Disease - Informasjon om algebladflekker av avokado

Video: Avocado Leaf Disease - Informasjon om algebladflekker av avokado
Video: Portugal's avocados: Green gold or ecological nightmare? | DW Documentary 2024, Kan
Anonim

Å forberede avokadosesongen betyr så mye mer hvis du dyrker dine egne alligatorpærer. I stedet for å spise naboens berømte guacamole, er det din som alle på blokken er ute etter, men når avokadotreet ditt utvikler bladflekker, betyr det at festen er over? Svaret er at det avhenger av hva som forårsaker flekken, men hvis det er en algebladflekk av avokado, kan du tross alt fortsatt ha en sunn og rikelig høst!

Algebladflekk av avokado

Avocadobladsykdommer kan se så ille ut at en huseier vil stille spørsmål ved om treet deres vil klare høstetiden eller ikke. Heldigvis ser mange avokadobladsykdommer mye verre ut enn de egentlig er for etablerte trær, og algebladflekker av avokado er en av de enkle!

Du vil vite at du har avokadoalgebladsykdom når grønne, gulaktige eller rød-oransje hevede flekker begynner å dukke opp i overflod på avokadobladene dine. Noen ganger sprer disse flekkene seg til kvister og grener eller kommer sammen for å lage større klatter av misfarget vev. Etter hvert som algenes reproduksjonssystem modnes, vil alle flekkene bli rustfargede og kan også misfarge den upåvirkede siden av bladet.

AlgebladflekkBehandling

Så forferdelige de algebladflekkene ser ut, skader de ikke nødvendigvis treet ditt. Hvis du tåler utseendet og treet ditt produserer bra, kan du fortsette med business as usual. Det kan være en god idé å fjerne rusk eller ugress rundt stammene til disse trærne, samt tynne det indre av planten for å sikre at maksimal luftstrøm er tilgjengelig for å tørke ut blader og bark. Tross alt, avokado algebladsykdom er sterkt avhengig av fuktighet for å trives.

Hvis yngre trær eller vitale landskapsplanter påvirkes, er det enkelt å behandle flekker på avokadoblader. Selv om de eksisterende flekkene vil forbli etter behandling, kan du forhindre at nye flekker dannes ved å tynne treet og spraye det med et kobbersoppmiddel. Trær som har hatt gjentatte problemer med algebladflekker og som har blitt tynnet ut, må kanskje behandles på en tidsplan, bare sørg for å observere eventuelle ventetider før frukt høstes.

Anbefalt: