Pruning Mandevilla Vines: How To Cut Back A Mandevilla Properly

Innholdsfortegnelse:

Pruning Mandevilla Vines: How To Cut Back A Mandevilla Properly
Pruning Mandevilla Vines: How To Cut Back A Mandevilla Properly

Video: Pruning Mandevilla Vines: How To Cut Back A Mandevilla Properly

Video: Pruning Mandevilla Vines: How To Cut Back A Mandevilla Properly
Video: How to Trim a Mandevilla : Garden Savvy 2024, Kan
Anonim

Mandevilla er en vakker, frodig blomstrende vinranke som trives i varmt vær. Så lenge den ikke utsettes for kalde temperaturer, vil den vokse kraftig, og bli så lang som 20 fot (6 m.) lang. Hvis den får lov til å vokse upleie, kan den imidlertid begynne å få et ustelt utseende og ikke blomstre så mye som det kunne. Dette er grunnen til at det anbefales å beskjære mandevilla-ranker minst en gang i året. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du kutte ned en mandevilla-ranke effektivt.

Skal jeg kutte ned i Mandevilla?

Dette er et ofte stilt spørsmål med et rungende, ja. Å vite når man skal beskjære mandevilla-vinstokker er nøkkelen til fortsatt helse og kraftige oppblomstringer. Å kutte ned en mandevilla-ranke er best å gjøre på senvinteren eller tidlig på våren, før planten begynner å produsere ny vekst.

Mandevilla-ranker setter ut ny vekst trofast og raskt, og sommerens blomster blomstrer alle på denne nye veksten. På grunn av dette vil det ikke skade den drastisk å kutte ned en mandevilla-ranke, eller påvirke sommervisningen i særlig grad, så lenge du gjør det før den setter ut sine nye skudd.

Du kan kutte ned gammel vekst eller grener som går ut av hånden rett ned til bakken. De skal spirenye sterke stengler om våren. Selv grener som ikke blir uregjerlige drar nytte av å bli beskjært noe, oppmuntrer til ny vekst og gir hele planten et buskete og mer kompakt preg. En enkelt stamme av gammel vekst som er kuttet ned, bør spire flere skudd med ny vekst.

Å kutte ned en mandevilla-ranke kan også gjøres i vekstsesongen. Du bør aldri beskjære ny vekst kraftig, fordi dette vil gi færre blomster. Du kan imidlertid knipe av endene av ny vekst tidlig på våren, når den har nådd noen tommer (7,5 cm.) i lengde. Dette bør oppmuntre den til å dele seg i to nye skudd, noe som gjør hele planten fyldigere og mer utsatt for blomstring.

Anbefalt: