Vanlige containerhageskadedyr: Behandling av containerskadedyrproblemer

Innholdsfortegnelse:

Vanlige containerhageskadedyr: Behandling av containerskadedyrproblemer
Vanlige containerhageskadedyr: Behandling av containerskadedyrproblemer

Video: Vanlige containerhageskadedyr: Behandling av containerskadedyrproblemer

Video: Vanlige containerhageskadedyr: Behandling av containerskadedyrproblemer
Video: Undgå disse 5 almindelige højbedshavefejl for en blomstrende have 2024, April
Anonim

Hagearbeid med krukker og andre beholdere er en morsom måte å legge til grønt til enhver plass. Skadedyrkontroll i containerhage er et av de største pleieproblemene med potteplanter. Noen få bugs kan forvandle seg til en hær av irritasjoner på bare en uke eller mindre. Hold øye med vanlige skadedyr i containerhage og vet hva du skal gjøre ved første tegn på invasjon.

Hvordan får du skadedyr i containere?

Beholderplanteskadegjørere kan komme på mange forskjellige måter. De kan komme i plantepotten der planten oppsto. De kan dukke opp i gjenbrukt pottejord eller jord brukt fra hagen. Interessant nok kan de også oppstå fra infiserte frukter og grønnsaker. Ute i naturen er det rikelig med insekter og leter etter mat og bolig. Ofte gir plantene dine ideelle overnattingssteder og fôr. En uren, tidligere brukt beholder kan også inneholde skadedyr. På disse mange måtene vil skadedyr i beholderplanter kolonisere og bli en virkelig plage for deg, og kan også skade plantene dine alvorlig. Når de først har satt opp husstell, kan det være et skikkelig ork å kaste ut mange typer insekter.

varianter av containerhageskadedyr

En av de vanligste typene skadedyrproblemer i beholdere er soppmygg. De er veldig små og vanskelige å se, men i sterkt lys kan duse dem flakse rundt jorden til planten din. Insektene legger eggene sine i jord, der larvene klekkes. Larver spiser røtter og materiale på jordnivå. Andre typiske skadedyr i containere er:

  • mealybugs
  • bladlus
  • scale
  • ants
  • nematoder
  • white fly
  • edderkoppmidd
  • pillbugs
  • leafminers
  • springtails
  • thrips

Easy Container Garden Skadedyrkontroll

Å bringe tunge giftstoffer inn i hjemmet kan være dårlig for helsen din, så det er best å stole på ikke-giftige kontroller. Å bruke et insektmiddel med neemolje, bacillus thuringiensis eller pyrethriner er trygt måte å bekjempe insektinntrengere. Insektdrepende såper er også nyttige. Du kan også lage dine egne blandinger. Urteoljer frastøter mange insekter. Sterkt duftende og smaksatt oljer som peppermynte eller nellik gir god avskrekkende virkning. En varm pepperspray frastøter mange insekter. Å gni alkohol påført med en bomullspinne vil drepe mange myke insekter ved kontakt. For en allsidig spray, bland sammen litt matolje og oppvaskmiddel til vann. Tilsett urteolje, pepper eller hvitløk for å gjøre det mer effektivt.

Anbefalt: