What Is A Bird Of Paradise Shrub: How To Grow Yellow Bird Of Paradise

Innholdsfortegnelse:

What Is A Bird Of Paradise Shrub: How To Grow Yellow Bird Of Paradise
What Is A Bird Of Paradise Shrub: How To Grow Yellow Bird Of Paradise

Video: What Is A Bird Of Paradise Shrub: How To Grow Yellow Bird Of Paradise

Video: What Is A Bird Of Paradise Shrub: How To Grow Yellow Bird Of Paradise
Video: What is The Yellow Bird of Paradise Gilliesii 2024, April
Anonim

Hva er en paradisfuglbusk? Den gule paradisfuglbusken (Caesalpinia gilliesii) er en eviggrønn busk eller et lite tre med vakre blomster. Innfødt til subtropiske områder i Sør-Amerika, dyrkes paradisfuglen ofte i varme områder i USA. Den er beundret for sine nydelige og uvanlige gule blomster med strålende røde støvbærere. Les videre for mer informasjon om Gilliesii paradisfuglplanten, samt tips om hvordan du dyrker den gule paradisfuglen.

Hva er en paradisfuglbusk?

Gilliesii-paradisfuglen er et lite tre som sjelden blir over 5 fot (5 m) høyt. Den skiller seg ut for sine attraktive gule eller røde blomster med lange, iøynefallende støvbærere. Den er så lett å dyrke at den har rømt hager i sørvest og naturalisert seg i delstater fra California og Nevada til Oklahoma.

Hvis du lurer på om Gilliesii-paradisfuglen er i slekt med den andre planten som vanligvis kalles paradisfuglen (Strelitzia reginae), er den ikke det. Begge har nydelige blomster som ligner litt på fugler.

Yellow Bird of Paradise Busk

Blummene til den gule paradisfuglbusken er oftest gule, men noen varianter produserer røde blomster i stedet. Alle blomstene har fem kronblader og ti ekstremt prangende rødestøvbærere. Blomstene vises på grentuppene i juli eller august. Mens blomstene bare er en tomme (2,5 cm.) lange, stikker støvbærerne ut av blomsterrøret tre eller fire ganger så langt.

Treet bærer også interessante frukter. De ser ut som peapods ettersom de er buede, flate belg omtrent 5-13 cm lange. Disse deler seg opp når de er modne, og driver ut de mange frøene deres i alle retninger.

How to Grow a Yellow Bird of Paradise

Gule paradisfuglbusker lager attraktive hekker eller skjermer, så vel som prøveplanter. Hvis du lurer på hvordan du dyrker en gul paradisfuglplante, er det første du vil sjekke klimaet ditt.

Disse plantene trives bare i svært varme områder i USDA-plantehardhetssonene 8 eller 9 til 11. De vil vokse i hel eller delvis sol. Plant dem i leirjord eller sandjord og gi gjennomsnittlig vann. De er noe tørketolerante når de er etablert.

Anbefalt: