Uventede dyrepollinatorer – disse dyrene hjelper hagen din med å vokse

Innholdsfortegnelse:

Uventede dyrepollinatorer – disse dyrene hjelper hagen din med å vokse
Uventede dyrepollinatorer – disse dyrene hjelper hagen din med å vokse

Video: Uventede dyrepollinatorer – disse dyrene hjelper hagen din med å vokse

Video: Uventede dyrepollinatorer – disse dyrene hjelper hagen din med å vokse
Video: Exploring the World of Pollinators 2024, April
Anonim

Vi er alle kjent med bier som en av våre viktigste pollinatorer, men det er mange andre måter pollinering oppnås på, blant annet gjennom dyr. Å dyrke en pollinatorhage vil tilby planter som tiltrekker seg andre dyrebestøvere. Hva er dyrepollinering? Det oppnås ved bevegelse av pollen fra en blomst til en annen. Pollinatorplanter vil forbedre frukt- og blomsterproduksjonen på mange forskjellige måter.

Pollinering er det som produserer frø og frukt. Det er måten en plante til slutt vil kopiere seg selv på, og et biprodukt av den prosessen gir oss meloner, tomater og annen mat. Så det er avgjørende å inkludere pollinatordyr når du planlegger en hage. Å gi dem mat de trenger, øker pollineringen og plantehelsen.

Hva er dyrepollinering?

Utenfor bier er andre dyr en del av pollineringen. Møll, fluer, biller og andre insekter pollinerer når de beveger seg blant planter. Selv det lille, tamme dyret ditt kan være en del av handlingen. Alt som beveger seg blant blomstrende planter kan distribuere pollen, men noen er mer effektive enn andre. Flaggermus, for eksempel, liker blomster som åpner seg om natten. De er avgjørende for befruktning av blomster fra bananer, guava, mango og mer frukt. Pollinatorfakta viser dem som en av deprimære pollinatordyr for over 300 plantetyper.

Pollinatorfakta

Planter har to hovedmekanismer for pollinering. Den første er uten organismer, og den andre er ved hjelp av dyr. I det første er vind det primære direktivet. Planter som er avhengige av vind har veldig lett pollen. Noen få planter blir til og med pollinert av vannbevegelser, for eksempel vannplanter. De fleste planter bruker dyr til å flytte pollen fra en blomst til en annen. Disse vektorene kan være små pattedyr, bier, veps, biller, sommerfugler, flaggermus, krypdyr og fugler. Når de stopper for å spise nektar, er de vektoren for pollenbevegelse.

Bygge en pollinatorhage

Installering av pollinatorplanter vil bidra til å tiltrekke ulike pollinatorer, og dermed øke den vellykkede befruktningen av hver blomst. Innfødte planter som blomstrer er en av de enkleste måtene å mate, huse og trekke insekter, fugler og dyr til hagen din. Blomstrende urter er en annen praktisk og nyttig magnet for pollinatorer. Oregano, borage, lavendel og andre er enkle å dyrke. Å plante milkweed, sommerfuglluke eller sommerfuglbusk vil øke bestanden av sommerfugler i ditt område. Andre planter kan være:

  • bibalsam
  • aster
  • snapdragon
  • solsikke
  • daisy
  • clover
  • red trillium
  • Joe Pye weed
  • goldenrod
  • kjegleblomst

Anbefalt: