Ingen oppstyr plener med Zoysia-gress - Hagearbeid

Innholdsfortegnelse:

Ingen oppstyr plener med Zoysia-gress - Hagearbeid
Ingen oppstyr plener med Zoysia-gress - Hagearbeid

Video: Ingen oppstyr plener med Zoysia-gress - Hagearbeid

Video: Ingen oppstyr plener med Zoysia-gress - Hagearbeid
Video: Крестовый Поход на Пермь Великую. Стефаний Пермский. 2024, Kan
Anonim

Leter du etter en hardfør, tørkebestandig plen som krever lite eller ingen vedlikehold? Da vil du kanskje prøve å dyrke Zoysia-gress i stedet for tradisjonelt plengress. Dette tykke, hardføre gresset kveler ikke bare ugress, men det krever mindre klipping, vanning og gjødsling når det først er etablert i plenen.

Hva er Zoysia Grass?

Zoysia er et rhizomatøst gress fra den varme årstiden som tåler et utall av forhold, inkludert fottrafikk. Faktisk, med sine tøffe stilker og blader, har zoysia-gress den uhyggelige evnen til å helbrede seg selv ganske effektivt når den tråkkes på. Selv om zoysia generelt trives i full sol, tåler den skygge.

Zoysia-gress har evnen til å forbli i live under forhold som de fleste andre gress vil forgå i. Rotsystemet deres er blant de dypeste for gress og tilpasser seg lett til mange jordtyper, fra sand til leire. Det er imidlertid en ulempe. Zoysia-gress er svært utsatt for kalde forhold og er derfor best egnet for varme klimaer. I kjøligere områder vil zoysia-gress bli brunt, og med mindre, eller inntil varme forhold kommer tilbake, vil dette gresset ligge i dvale.

Planting Zoysia Grass

Våren er den beste tiden for å plante zoysia-gress, og derer ulike plantemetoder som kan brukes. Noen velger å starte med frø; de fleste foretrekker imidlertid å legge ned torv eller sette inn plugger, som alle kan skaffes i de fleste barnehager eller hagesentre. Enhver av disse metodene er fine og opp til den enkelte.

Penen med torv gir en mer umiddelbar plen og tar vanligvis flere uker før den tåler fottrafikk. Det nye torvområdet bør holdes fuktig til gresset er godt etablert. Det kan hende at skrånende områder må sikres med staker for å forhindre at torven flytter seg ut av plass før røttene har fått tilstrekkelig tid til å feste seg.

Et alternativ til å legge torv er metoden for å legge strimler. Strips ligner torv, men er mindre og rimeligere. Bruken av plugger eller kvister er mer vanlig når du planter zoysia-gress. Plugger inneholder et stykke rhizom festet med jord. Disse bør holdes fuktige og plasseres i hull som er rundt 5-8 cm dype og med en avstand på ca. 15-31 cm fra hverandre. Tapp lett i området når pluggene er satt inn og fortsett å holde dem fuktige. Vanligvis tar det omtrent to hele vekstsesonger før området får full dekning.

Zoysia-kvister ligner på plugger; de inkluderer en liten del av rhizom, rot og blader, men har ingen jord, det samme gjør plugger. Kvister er ikke like dyre og krever mindre stell enn plugger, både før og etter planting. Kvister plantes omtrent som plugger; imidlertid er de vanligvis formet i en grunne fure i stedet for hull og med en avstand på ca. 15 cm fra hverandre. Kvister skal ikke tørke ut; derfor er det nyttig å påføre et lag med halmdekke, og anbefales på det sterkeste for å holde på fuktigheten.

Care of Zoysia Grass

Når zoysia gress har etablert seg, krever det lite vedlikehold. Sesonggjødsling er vanligvis tilstrekkelig. Kontinuerlig klipping er ikke et problem med denne typen gress; men når du klipper zoysia-gress, klipp det i en kortere høyde, rundt 2,5-5 cm.

Selv om det er få insekt- eller sykdomsproblemer forbundet med zoysiagress, forekommer det. Det vanligste problemet man møter med zoysia er tekke, som består av lag med nedbrutte røtter. Dette brune, svampaktige materialet finnes like over jordoverflaten og bør fjernes med en kraftrive på forsommeren.

Anbefalt: