Velge busker for landskapet - Lær om landskapsforming av busker

Innholdsfortegnelse:

Velge busker for landskapet - Lær om landskapsforming av busker
Velge busker for landskapet - Lær om landskapsforming av busker

Video: Velge busker for landskapet - Lær om landskapsforming av busker

Video: Velge busker for landskapet - Lær om landskapsforming av busker
Video: What Plants should I use for Landscaping? (7-Step Process) 2024, April
Anonim

Det finnes mange typer landskapsbusker. De kan variere i størrelse fra de mindre formene til de større trelignende variantene. Det er eviggrønne busker, som beholder fargen og bladene året rundt, og det er løvfellende busker, som til slutt mister løvet etter å ha sett på et fargerikt høstshow. Les videre for å lære mer om landskapsforming av busker og bruken av dem.

Velge busker for landskapet

Busker har mange bruksområder i landskapet, for eksempel grunnplantinger, privatlivshekker og prøveplanter. De kan brukes som bakteppe, for å definere hagesenger, og ganske enkelt legge til sesongmessig interesse. Bladverket er forskjellig fra plante til plante, så se etter bladfarger som vil skape en behagelig visuell effekt og subtil kontrast til de andre plantene i landskapet. Høstløvfarger kan variere fra sølv, gull og varierte varianter til rødt, lilla og mørkegrønt.

Den beste tiden å plante landskapsbusker er på høsten eller tidlig på våren, om nødvendig. Dette gir røtter god tid til å etablere seg, og øker sjansene deres for å overleve.

Før du plasserer en busk i landskapet, bør du først vurdere den totale høyden og bredden på busken når den nårmodenhet. Det bør være tilstrekkelig plass tilgjengelig for busken å vokse. Hvis for eksempel en busk brukes som grunnplanting, sørg for at den modne veksten ikke blokkerer vinduer eller hindrer gangveier.

Vurder også utseendet til busken etter at dens første blomstringsperiode har opphørt. Siden de fleste busker ikke blomstrer det meste av året, prøv å tilpasse dem til forholdene i ditt spesielle landskap.

Det er også veldig viktig at landskapsformede busker utfyller omgivelsene. Derfor er det også en god idé å forske på stedegne busker så vel som vanlige landskapsbusker for å bli kjent med vekstforholdene deres, spesielt i ditt gitte område.

Vanlige landskapsbusker

Noen av de vanligste landskapsbuskene inkluderer:

  • Azalea/Rhododendron – Asalea og rhododendron kommer i en mengde farger, og deres slående blomster er et kjærkomment syn om våren. Mens de vanligvis har en kortvarig blomstringssyklus, vil mange eviggrønne varianter gi interesse året rundt. Disse buskene er gode valg for grunnplanting, border, skygge- og skoghager, og prøveplanter.
  • Forsythia-busker – De gule vårblomstene til forsythia gir sårt tiltrengt farge etter vinterens matte, mørke. Bortsett fra den åpenbare estetiske hensikten, er denne lettstelte busken et godt valg for skjerming og kan til og med myke opp hjørner rundt landskapet.
  • Hortensiabusker – Hortensiaer er også ganske populære i landskapet. Det erforskjellige former tilgjengelig (rosa, blå og hvit), og deres klyngede, sommerblomstrende blomster er spektakulære. Hortensiabusker fungerer godt i skoghager, uformelle grenser og som planteeksemplarer.
  • Rose of Sharon – Tilgjengelig i en rekke farger, inkludert rosa, lilla og hvit, gir denne busken ikke bare en utmerket aksent i landskapet, men gir også god skjerming når gruppert sammen langs eiendomslinjer. Denne busken kan også brukes til å lage vakre bakteppe for mindre busker og hageplanter. Rose of Sharon-busker kan kreve sesongmessig beskjæring for å forhindre at de får et utemmet utseende, spesielt når de plantes nær grunnmuren til hjemmene.
  • Boxwood busker – Buksbom er en av de vanligste eviggrønne landskapsbuskene. Disse brukes ofte som grunnplanting så vel som til kanting. De er også ideelle for å lage inngjerdede hager eller personvernhekker.
  • Juniper busker – En annen god eviggrønn busk er einer, med den lavtvoksende varianten som oftest brukes i landskap. Disse buskene egner seg godt til å fylle ut tomme rom mellom andre, større busker og trær.
  • kristtornbusker – Det finnes mange typer kristtorn for landskapet. Engelsk kristtorn, som er mest vanlig, er en eviggrønn busk som er populær for sine piggekantede blader og klaser av røde bær, spesielt om vinteren. Selv om denne busken definitivt kan stå alene, brukes den ofte i landskapet som en skjermingshekk eller grunnplanting.
  • Berberis – Berberisbuskener også ofte brukt i landskapsarbeid. Denne busken har tykke, grønne blader som blir røde om høsten og produserer også mange bær. Den brukes ofte i blandede border med høyere busker, stauder og gress.

Noen busker for landskapet brukes kun for sine behagelige aromaer. Disse inkluderer:

  • Lilla busker – Syriner er kjent for sine velduftende, syrinfargede blomster, men de er også tilgjengelige i hvite og gule varianter. Disse buskene har både kompakte former og de som kan bli ganske høye. Syriner klarer seg godt når de er samlet for screening eller som bakgrunner for border. Disse buskene kan også stå alene som planteeksemplarer.
  • Heksehassel – Mens heksehassel ser mer ut som et tre enn en busk, er det definitivt ment å bli sett og luktet. De gule høstblomstene gjør at den smelter godt sammen med en bakgrunn av eviggrønne planter og bør plasseres et sted i nærheten slik at den søte duften kan nytes.
  • Viburnum busker – Den intense, søte nellikduften av viburnum busker busker brukes ofte i grunnplantinger eller blandede border.
  • Roses – Ingenting kan måle seg med de aromatiske duftene fra roser. Selv om disse buskene ofte brukes bare for estetiske formål, kan de også brukes som attraktive privathekker og grunnplantinger.
  • Weigela – Weigela busker busker blomstrer rikelig gjennom våren og høsten. Mange varianter er tilgjengelige å velge mellom, inkludert de som er varierte. I tillegg til deres fantastiskeutseende, disse buskene kan også brukes i uformelle hager eller masseplantes for hekker.

Det finnes andre måter å bruke busker i landskapet. Nesten hvilken som helst busk kan dyrkes i containere; Derfor kan selv de minste landskapene være hjemmet til dem, inkludert balkonger. De utgjør utmerkede fokuspunkter og er ideelle for visning.

Enten du vurderer å bruke dem til å skissere grenser, privatliv og skjerming, grunnplanting eller bare som prøveplanter, bør du alltid planlegge på forhånd for å finne den riktige landskapsbusken for det tiltenkte formålet.

Anbefalt: