Kronråte forårsaker gule blader i apegress

Innholdsfortegnelse:

Kronråte forårsaker gule blader i apegress
Kronråte forårsaker gule blader i apegress

Video: Kronråte forårsaker gule blader i apegress

Video: Kronråte forårsaker gule blader i apegress
Video: Что нужно знать о болезненных проблемах с мочевым пузырем! 2024, Kan
Anonim

Apegress, også kjent som lilyturf, er for det meste en hardfør plante. Det brukes ofte i landskapsarbeid for border og kanter. Til tross for at apegress er i stand til å tåle mye misbruk, er det fortsatt mottakelig for sykdom. En sykdom er spesielt kronråte.

Hva er Monkey Grass Crown Rot?

Apegress kronråte, som enhver kronråtesykdom, er forårsaket av en sopp som trives i fuktige og varme forhold. Norm alt finnes dette problemet i varmere og fuktigere tilstander, men det kan også forekomme i kjøligere områder.

Symptomer på Monkey Grass Crown Råten

Tegnene på apegress kronråte er en gulfarging av de eldre bladene fra plantens base. Etter hvert vil hele bladet gulne fra bunnen og opp. Yngre blader blir brune før de blir modne.

Du kan også legge merke til en hvit, trådlignende substans i jorden rundt planten. Dette er soppen. Det kan også være små hvite til rødbrune kuler spredt rundt plantens base. Dette er også kronråtesoppen.

Behandling for Monkey Grass Crown Rot

Dessverre finnes det ingen effektiv behandling for apegress kronråte. Du bør umiddelbart fjerne alle infiserte planter fraområdet og behandle området gjentatte ganger med soppdrepende middel. Selv med behandling kan det imidlertid hende at du ikke klarer å kvitte deg med kronråtesoppen, og den kan spre seg til andre planter.

Unngå å plante noe nytt i området som også kan være utsatt for kronråte. Det er over 200 planter som er mottakelige for kronråte. Noen av de mer populære plantene inkluderer:

  • Hosta
  • Peonies
  • Blødende hjerte
  • Dagliljer
  • Periwinkle
  • Liljekonvall

Anbefalt: