Planting av løker i det sørlige USA

Innholdsfortegnelse:

Planting av løker i det sørlige USA
Planting av løker i det sørlige USA

Video: Planting av løker i det sørlige USA

Video: Planting av løker i det sørlige USA
Video: Indoor Salad Garden Part 2 | 6 New Colorful Greens You Can Grow in the House! 2024, April
Anonim

Tradisjonelle vår- og vinterhageløker gjør det ikke alltid bra i sørlig klima på grunn av mangelen på kalde vintre. Mange pærer krever kjøling for riktig vekst, og i sørlige områder er dette ikke alltid mulig. Fortsett å lese for å lære hvordan du kommer deg rundt dette og hvordan du planter løker i sør.

Blomsterhageløk

Blomsterhageløk er tilgjengelig i så mange typer at det ikke er vanskelig å finne en som passer din region og hagestil, noe som er spesielt viktig når du dyrker dem i sør. Helsen, kraften og blomstringen til løkene avhenger i stor grad av hvor, når og hvordan du planter dem.

Både vinterhageløker og vårløker krever en hvileperiode i kjølige temperaturer for å stimulere veksten og utviklingen. Siden sørlige stater vanligvis har milde vintre, er det viktig at disse løkene er forhåndskjølt før planting.

Du kan kjøpe forhåndskjølte pærer eller kjøle dem selv i tørr, kald lagring på 4-7 C i minst 12 uker ved å bruke en passende kald ramme, uoppvarmet kjeller, eller kjøleskap (uten grønnsaker). Møre løker, på den annen side, som blomstrer hele sommeren og høsten, er ekstremt følsomme for kalde forhold og trives i det sørlige klimaet.

Når skal du planteLøker i sør

Når du bestemmer deg for når du skal plante løk i sør, må du alltid sjekke vekstkravene til en løk på forhånd for å sikre riktig planting. Løk bør vanligvis plantes så snart som mulig for å forhindre at de tørker.

Vinterhageløk og hardføre vårblomstrende løker (tulipaner, krokus, påskeliljer og hyasinter) plantes om høsten. Mens nordlige stater vanligvis planter sine hardføre løker i september eller oktober, her i sør, kan plantingen forlenges langt inn i november og til og med desember.

Møre blomsterhageløk (elefantører, caladiums, gladioler, cannas og georginer) plantes om våren når trusselen om kulde har opphørt, og bakken har varmet opp betydelig.

Hvordan plante løker i sør

Å vite hvordan man skal plante løk i sør er like viktig som når man skal plante løker i sør. De fleste blomsterhageløk krever godt drenert jord for å forhindre at de råtner. For å forbedre kvaliteten på jorda kan du jobbe i litt sand og kompost. Avhengig av sorten, plantes de fleste løkene på et solrikt sted i hagen, mens andre tåler lett skyggefulle forhold.

Nok en gang er det avgjørende å sjekke de økende kravene. Plasser alltid pærer med spissene vendt oppover. Knoller skal plasseres med fordypningen vendt oppover, mens knoller og jordstengler ligger sidelengs med maljer vendt opp. Disse typene er vanligvis plassert like ved jordoverflaten, mens andre pærer avhenger av størrelsen, vanligvis halvparten så dype som høyden. Dekk med et lag mulch og vanngrundig etter planting.

Vinteriserende hageløker

Møre pærer er ikke i stand til å overleve kalde vintre og må løftes om høsten for vinteroppbevaring på et kjølig, mørkt sted. I sør er imidlertid temperaturene vanligvis milde nok om vinteren, så det er ikke nødvendig å vinterføre hageløk. De kan forbli i bakken hele vinteren uten skade. Mens hardføre pærer også kan forbli i bakken, kan det være lurt å løfte dem for nedkjøling, eller ganske enkelt kjøpe nye.

Anbefalt: