Informasjon om beskjæring av sommerfuglbusker

Innholdsfortegnelse:

Informasjon om beskjæring av sommerfuglbusker
Informasjon om beskjæring av sommerfuglbusker

Video: Informasjon om beskjæring av sommerfuglbusker

Video: Informasjon om beskjæring av sommerfuglbusker
Video: Beskjæring - hva er JAS-beskjæring 2024, Kan
Anonim

Vi vet alle viktigheten av å beskjære busker og trær. Denne prosessen forbedrer ikke bare utseendet til disse plantene, men fikser også skadede områder og hindrer dem i å vokse ut av kontroll. Selv om det har blitt sagt at feil beskjæringspraksis resulterer i svekkede eller skadede planter, er dette ikke tilfelle med den stadig populære sommerfuglbusken.

Beskjæring av sommerfuglbusk

Beskjæring av sommerfuglbusker er enkelt. Disse buskene er ekstremt hardføre og tilpasningsdyktige. I motsetning til de fleste retningslinjer for beskjæring, er det ingen sikker teknikk for hvordan man beskjærer en sommerfuglbusk. Men som med de fleste busker og trær, er det alltid en god idé å fjerne eventuelle ødelagte, døde eller syke lemmer ved å kutte dem på opprinnelsespunktet.

De fleste foretrekker å kutte ned hele busken til en fot eller to (31-61 cm.) fra bakken, noe som faktisk gjør at den blir mer håndterlig. Uten beskjæring kan sommerfuglbusken bli litt uregjerlig.

Når skal man beskjære en sommerfuglbusk

Som med å vite hvordan man beskjærer en sommerfuglbusk, er når man skal beskjære en sommerfuglbusk et annet aspekt ved beskjæring som det ikke finnes noen absolutt for. Faktisk kan beskjæring av sommerfuglbusker finne sted omtrent når som helst på året. Imidlertid vil visse beskjæringsteknikker hjelpefremme kraftigere vekst og sunnere oppblomstring. Generelt bør det meste av beskjæring av sommerfuglbusker foregå i vintermånedene, i varmere klima, mens planten er i dvale. Imidlertid kan sommerfuglbusken også beskjæres om våren uten skadevirkninger. Bare sørg for at du venter til trusselen om frost er over.

Husk at beskjæring av sommerfuglbusk kan kreve et ekstra lag med mulch rundt busken for isolasjon, spesielt i kaldere klima. I varmere strøk er dette ikke nødvendig, annet enn for estetiske formål, da sommerfuglbusken vanligvis forblir grønn.

De som velger å beskjære om våren, eller til og med sommeren, trenger ikke bekymre seg for mye, siden disse buskene tåler stress godt og vil komme tilbake sterkere enn noen gang. Faktisk vokser sommerfuglbusker raskt og reagerer godt på beskjæring. Ny vekst og oppblomstring bør dukke opp igjen innen uker etter beskjæring av sommerfuglbusker.

Beskjæring av sommerfuglbusktransplantasjon

Hvis du ønsker å holde sommerfuglbusken på topp, inkludert nytransplanterte busker, kan en enkel trimming være akkurat det legen har bestilt. Når du trimmer en sommerfuglbusk, prøv å kutte sidegrenene for å hjelpe til med å trene busken til å vokse til ønsket form eller holde den innenfor et bestemt område. Dette vil også hjelpe med å fylle ut skjemmende områder av sommerfuglbusken.

Husk at det ikke er noen rett eller gal måte å beskjære sommerfuglbusker på. Vanligvis er det å kutte ned hele planten den mest populære metoden for de som ønsker å lære å beskjære en sommerfuglbusk. Imidlertid trimme en sommerfuglbusknår du vil er et annet alternativ. Disse fantastiske skjønnhetene vil reagere godt uansett hvordan eller når du bestemmer deg for å beskjære.

Anbefalt: